Het Fietsveiligteam presenteert de plannen voor een veilige Gronausestraat

De afgelopen maanden heeft het Fietsveiligteam gewerkt aan maatregelen om de Gronausestraat veiliger te maken voor fietsers. Dit team bestaat uit betrokken aanwonenden, ondernemers en gebruikers van de Gronausestraat. Zij werden hierbij gefaciliteerd door medewerkers van de gemeente Enschede. Bekijk op de video hoe zij dit proces toelichten en alle maatregelen bespreken. Of bekijk informatie over maatregelen, tekeningen en foto's.

Veel gestelde vragen

Wilt u meer weten over hoe het Fietsveiligteam en hoe de maatregelen tot stand zijn gekomen? Bekijk dan de meest gestelde vragen.

De werkzaamheden zijn gestart

Op dinsdag 6 april start de gemeente met het herinrichten van de Gronausestraat tussen de Nieuw Frieslandstraat en de grens met Duitsland. Door de straat opnieuw in te richten wil de gemeente de verkeersveiligheid voor zowel fietsers als auto’s verbeteren. Om de overlast te beperken en de omgeving zo goed mogelijk bereikbaar te houden, werken we in 9 verschillende fasen. De werkzaamheden schuiven steeds een stukje op. Aan de stoepen wordt niet gewerkt. Winkels en omliggende panden blijven dus tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar. Tussen 6 en 16 april wordt er gewerkt tussen de Nieuw Frieslandstraat en de Abel Tasmanstraat. Lees meer in de nieuwsbrief van aannemer Dusseldorp.

Bekijk hier het ontwerp en de planning van de Gronausestraat: