Jeugdlintje voor fanatieke 17-jarige die eigen straat schoonhoudt

15 november 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

De 17-jarige Talha Bulut uit Enschede heeft een jeugdlintje verdiend voor onder meer zijn inzet voor een schone Postenbrink. Hij kreeg het lintje woensdag 15 november uitgereikt door burgemeester Roelof Bleker. Dat gebeurde in het stadhuis in Enschede.

De jury koos unaniem voor Talha. Hij verdient het jeugdlintje vanwege zijn inzet voor de samenleving en het voorbeeld dat hij aan anderen geeft. “Talha is zeer betrokken bij de samenleving. Hij is een doorzetter en wil graag het verschil maken. Hij zet zich in voor de schoonmaak en onderhoud van de straat Postenbrink. Hij veegt regelmatig bladeren, vervangt (met toestemming) tegels met planten, zet drempels recht en maakt de lantaarnpalen schoon”, aldus het juryrapport. 

Inzet voor zieke kinderen

Talha is lid van Stichting Dutch American Police Department (DAPD), een vrijwilligersteam dat zich inzet voor zieke en/of terminale kinderen. De Stichting DAPD zet zich al jaren in voor kinderen met een chronische of terminale ziekte en kinderen met een beperking of een handicap. Talha doet ook (online) vrijwilligerswerk bij de Verenigde Naties (Unicef) en volgt trainingen bij Unitar (Instituut voor training en research). Hij is als 14-jarige een eigen bedrijf begonnen in kantoorartikelen.

Het jeugdlintje is uitgereikt in het bijzijn van de ouders van Talha. Juryvoorzitter Harmjan Vedder, wethouder jeugd, overhandigde hem een cadeau namens de gemeente. Hij zei tegen Talha: “Toen we jouw verhaal lazen, dachten we: wauw. Zo fanatiek als jij bent, dat was een verrassing. Maar de belangrijkste reden om jou het lintje te geven is jouw zorg voor jouw straat.”

Belangeloos inzetten

Met een jeugdlintje voor maatschappelijke verdiensten stimuleert de gemeente dat kinderen en jongeren zich belangeloos inzetten voor anderen en/of voor de samenleving. Kinderen en jongeren tot 18 jaar die meerdere jaren en/of voor een concrete activiteit een bijzondere inzet leverden voor de Enschedese samenleving komen in aanmerking voor het jeugdlintje. Het jeugdlintje wordt sinds 2015 uitgereikt.
 

Talha neemt Jeugdlintje en Oorkonde in ontvangst