Kabinet vergoedt vanaf 1 november kosten energie-intensief MKB

17 oktober 2022
Nieuwsoverzicht
Ei van Ko

​​​​​​​Mkb-ondernemingen bij wie de energiekosten overeenkomen met minimaal 12,5% van de omzet, ontvangen een vergoeding van maximaal 160.000 euro via de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK).

Deze energie-intensieve mkb’ers krijgen een compensatie van 50% van de energiekostenstijging boven een vastgestelde zogenoemde drempelprijs. Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) heeft vrijdag de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitwerking van de TEK die voor de periode november 2022 tot en met december 2023 gaat gelden. De verwachte kosten van de TEK kunnen oplopen tot circa 3,1 miljard euro.

Informatie voor ondernemers via RVO en KvK

RVO gaat de TEK-regeling uitvoeren in opdracht van het ministerie van EZK. Op de website rvo.nl is daarom voor ondernemers een ‘houd me op de hoogte pagina’ opengesteld, waarbij mkb’ers na aanmelding informatie krijgen over de inrichting en openstelling van de TEK.

Voor informatie en persoonlijk advies kunnen ondernemers ook terecht bij het Energieloket van de Kamer van Koophandel op kvk.nl/energieloket. Naast het geven van praktisch advies over bedrijfsvoering, verwijst de KvK gericht door naar de subsidies en regelingen bij uitvoerder RVO waarmee ondernemingen kunnen verduurzamen of besparen.