“Laatste” boom geplant bij officiële opening

15 september 2022
Nieuwsoverzicht
Jurgen van Houten schept zand bij een boom bij de opening van de Molenstraat

“Wat is hier de afgelopen tijd veel gebeurd.” Dat zei wethouder Jurgen van Houdt vanmiddag bij de officiële opening van de heringerichte Molenstraat in het bijzijn van buurtbewoners en andere betrokkenen.

Van Houdt plantte bij die gelegenheid de laatste hier nog te plaatsen boom. In totaal zijn er nu 38 nieuwe bomen geplant, waardoor de straat veel groener oogt.

Het is een van de aanpassingen die zijn gedaan. Belangrijkste is dat de straat een fietsstraat is geworden, onderdeel van de fietssnelweg F35. Verder is veel aandacht besteed aan de waterberging. Riool- en regenwater worden gescheiden opgevangen.

Met diverse verlagingen aan weerszijden van de straat wordt het regenwater opgevangen en zo lang mogelijk vastgehouden. Wethouder Van Houdt: “De herinrichting draagt bij aan het streven naar een groene, duurzame, veilige, bereikbaar stad. De herinrichting is een eerste stap op weg naar verbetering van de leefbaarheid van de buurt.”

Nog niet klaar

De werkzaamheden in de omgeving van het station (Centrumkwadraat) zijn nog niet klaar. Ook de Deurningerstraat en Wenninkgaarde worden nog aangepakt. Verder wordt het Stationsplein autoluwer gemaakt. Beging volgend jaar wordt de toerit naar de stationsgarage verplaatst naar de Piet Heinstraat. Van Houdt: “Er is veel gebeurd, en er staat ons ook nog veel te doen.”