LADIES NIGHT Overgang & Bekkenbodem

14 juni 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Gezellig, informatief en taboedoorbrekend!

Op vrijdagavond 21 juni organiseert het Technisch Medisch Centrum van de Universiteit Twente samen met de gemeente Enschede en FYON Glanerbrug een speciale avond over de overgang en de bekkenbodem.

Opvliegers, jezelf niet zijn, kilo’s aankomen, slaapproblemen en geen zin in seks: de overgang kan een lastige periode zijn. Naar schatting zijn 1,8 miljoen vrouwen in Nederland in de overgang. Van hen geeft 80% aan op een gegeven moment last te hebben van overgangsklachten. Toch heeft meer dan de helft van de mensen in de overgang ondanks klachten nooit hulp gezocht. Ondanks dat er veel kennis beschikbaar is en behandeling een grote gezondheidswinst kan opleveren, blijven veel klachten rond de menopauze onbesproken en onbehandeld. Dit moet anders.

Om de overgang meer aandacht te geven, wordt vrijdagavond 21 juni alles besproken wat te maken heeft met de overgang en de bekkenbodem. Bezoekers komen hier meer te weten over de overgang, de gevolgen voor de bekkenbodem, tips voor op werk, overgangsklachten, en wat je met deze klachten kan doen.

Op deze avond zijn er presentaties van een verpleegkundig overgangsconsulente, onderzoekster van de Universiteit Twente, bekkenfysiotherapeute en hormoonspecialiste. Ook is er een markt met kraampjes over vrouwengezondheid, en de mogelijkheid om een antwoord krijgen op al je vragen over vrouwelijke gezondheid, zoals: waarom komen we in de overgang, wat gebeurt er in het vrouwenlichaam en in je brein? Welke veranderingen van bekkenorganen en bekkenbodem kunnen er optreden? En belangrijker, wat kan je eraan doen?

Waar en wanneer

Wat kunt u  verwachten?

  • Presentaties over de overgang, bekkenbodem en hormonen
  • Praktische tips en do's / don'ts om zelf mee aan de slag te gaan
  • Een markt met kraampjes over vrouwengezondheid
  • Een antwoord krijgen op al je vragen over vrouwelijke gezondheid
  • Een gezellig avond om samen met anderen te praten over de overgang en eigen ervaringen
  • Drankjes, snacks en kijkje in het Technisch Medisch Centrum van de Universiteit Twente