Landelijke week van het Burgemeestersontbijt van start in Enschede

09 oktober 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Leerlingen van Zone College starten schoolweek maandag 9 oktober met burgemeestersontbijt in het stadhuis van Enschede

Burgemeester Roelof Bleker van Enschede verwelkomde maandagochtend 9 oktober om 8.45 uur leerlingen van het Zone College voor het Burgemeestersontbijt in het Stadhuis. Een goed en gezond ontbijt is belangrijk voor kinderen en volwassenen. Om dit belang te onderstrepen vindt van 9 tot en met 13 oktober de landelijke ‘week van het Burgemeestersontbijt’ plaats. 

239 gemeenten nemen deel aan Burgemeestersontbijt

In heel Nederland doen dit jaar 239 gemeenten mee aan de week van het Burgemeestersontbijt, met de landelijke start dit jaar in Enschede. Bakkerij Nollen en bakkerij Hollandia Matzes uit Enschede verzorgen het burgemeestersontbijt voor de leerlingen van het Zone College. Bakkerij Nollen stelt een ontbijtpakket samen dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Met volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen en gezond beleg, halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Bakkerij Hollandia Matzes uit Enschede zorgt voor de volkoren Matzes. Ook de bakkers zelf zitten maandagochtend aan tafel bij het Burgemeestersontbijt om te vertellen over het belang van een gezonde start van de dag.

Diverse Enschedese scholen hebben de afgelopen jaren het initiatief genomen om een lunch of ontbijt op school te organiseren voor hun leerlingen. Burgemeester Roelof Bleker: “Het is lovenswaardig dat scholen op die manier hun bijdrage leveren om kinderen een gezonde start te geven. Dit is ook van belang voor leerlingen om goed onderwijs te kunnen volgen. Ook de week van het Burgemeestersontbijt helpt daarbij.” 

Over het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt is een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt, in samenwerking met gemeenten, bakkers en scholen in heel Nederland. Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, waarbij een klas kinderen met de burgemeester en bakker gezond ontbijten op het gemeentehuis. Zo leren en ervaren kinderen over een gezond ontbijt samen met de burgemeester en de bakker.