Leerzame najaarsactiviteiten voor basisschoolkinderen

19 oktober 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Dit najaar zijn er weer leuke leerzame herfstactiviteiten voor kinderen in groep 1 en 2 en groep 4 en 5.

Herfstkring

De kinderen leren samen met kabouter Spillebeen en zijn vriendjes alles over de herfstverschijnselen in het bos. Al spelend ontdekken. De Herfstkring bestaat uit spelletjes in kruiwagentjes en speelt zich af in het bos achter de ingang van het Ledeboerpark. Eén van de vrijwilligers ontvangt de groepen  voor een korte toelichting. Daarna gaan de leerlingen in groepjes met de ouders/begeleiders aan de slag. 

Periode:    Tot 10 november 2023
Tijdstip:   09.00 – 10.00 en 10.15 – 11.15
Locatie:   In het bos in het Abraham Ledeboerpark
                                         
Aanvullend (les)materiaal
Aanmelden

Opdrachtentocht rond het Lammerinkswönner

Voor groep 4 en 5 start is er een IVN najaarsactiviteit rond het Lammerinkswönner in het Abraham Ledeboerpark. Tijdens de speelse en actieve opdrachtentocht maken kinderen kennis met rups Remi, Bijke de bij, Slijmie de slak en vele andere dieren. Op 9 verschillende plekken kunnen ze een opdracht uitvoeren. De leerlingen werken in subgroepen. Ze zien hoe de natuur zich voorbereidt op de komende winterperiode en laten de kinderen speuren en meedenken. De activiteiten worden begeleid door vrijwilligers van het IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. Aanmelden voor deze activiteit is helaas niet meer mogelijk. Er is nog wel aanvullend (les)materiaal

Tentoonstelling Oude gereedschappen

In het Lammerinkswönner is tot 1 december 2023 de Tentoonstelling Oude Gereedschappen te zien. Hier is te zien hoe er vroeger in en rond een Lös Hoes onder andere gewassen, gekookt en gebouwd werd.