Leesplezier voor jong en oud met Rossies verhalenroute

18 oktober 2022
Uitgelicht Nieuws
Openingsmoment verhalenroute Rossie

Afgelopen week zijn leerlingen van basisscholen in alle stadsdelen druk geweest met het schrijven van verhalen voor de ‘Verhalenroute – Gi-Ga-Groene avonturen van Rossie, het Twentse Ros’. De verhalen zijn nu te bewonderen in ieder stadsdeel. Vandaag is één van de winnende verhalen onthuld op de Paulusschool in Twekkelerveld.

Basisscholen in Enschede zijn benaderd met de vraag of hun leerlingen een alinea willen schrijven waarin ze Rossie een avontuur laten beleven. Tien scholen uit verschillende stadsdelen hebben daar positief op gereageerd.

Schrijf- en leesvaardigheid

Wethouder Jurgen van Houdt van Onderwijs: “Goed leren lezen en schrijven is ontzettend belangrijk. Met Rossies verhalenroute proberen we de schrijf- en leesvaardigheid van kinderen te stimuleren, en ook hun fantasie te prikkelen. Vanaf vandaag kan jong en oud de prachtige verhalen lezen die dit mooie pro-ject heeft opgeleverd!”

Kinderboekenweek 

De Kinderboekenweek, die duurt van 5 oktober tot en met 16 oktober, staat in het teken van ‘Gi-Ga-Groen’. De natuur is vaak een bron van inspiratie voor kinderboeken. Zo ook voor deze verhalenroute. Met deze verhalenroute kunnen we zien welke avonturen onze kleine Enschedeërs Rossie laten beleven. Ze hebben hun fantasie de vrije loop gelaten.

Locaties van de verhalen

De exacte locaties van de verschillende verhalen zijn hieronder zichtbaar per stadsdeel: 

  • Centrum: Het Zeggelt
  • Noord: Basisschool Paulus, Liduina Lonneker en Basisschool Menkotoren
  • Oost: obs Glanerbrug-Noord en obs Glanerbrug-Zuid
  • Zuid: Basisschool De Jonge Helden, obs De Sterrenborgh en Bomansschool
  • West: Het Palet

Liever de verhalen als boekwerk voorlezen aan leerlingen, kinderen of kleinkinderen? Download alle verhalen in de verhalenbundel onderaan dit bericht.

Veel leesplezier!