Lekker bewegen in je eigen buurt

25 januari 2023
Nieuwsoverzicht
4 personen die samen aan de wandel zijn

Wie meer wil bewegen kan hulp vragen van de beweegmakelaar. Enschede heeft 5 beweegmakelaars die graag helpen bij het vinden van een passende activiteit. Maria en Caroline vertellen er meer over.

Wandelen met de beweegmakelaar

Maria wandelt 2 keer per week vanuit de Wijkwijzer bij de Performance Factory. Zij doet dit in de wandelgroep van beweegmakelaar Caroline. “Na mijn pensioen wilde ik graag in beweging blijven. Via de beweegmakelaar van Sportaal vond ik een passende activiteit. Ik had een startgesprek met Caroline. We bespraken mijn wensen en Caroline gaf mij advies. Ik koos voor wandelen en dat bevalt mij erg goed. Het is gezellig en ik ben lekker in beweging.“

Bewegen is voor iedereen mogelijk

Beweegmakelaar Caroline is blij dat zij Maria kan helpen. “Bewegen biedt veel voordelen. Je zit lekkerder in je vel. De dagelijkse dingen lukken beter en je ontmoet andere mensen. De beweegmakelaar zit altijd in de buurt. Bijvoorbeeld in wijkcentra of bij de Wijkwijzer.” 

“Als een inwoner bij ons komt gaan we eerst in gesprek. We bekijken daarna welke beweegactiviteit het beste past. Het gesprek is gratis. Wie wil kan 4 maanden gratis meedoen met de beweeggroep van de beweegmakelaar. Daarna gaat de inwoner ergens anders sporten of bewegen. Daar denken wij graag in mee. Van lidmaatschap bij een sportclub tot gratis beweegactiviteiten. Voor iedereen is er een mogelijkheid om actief bezig te zijn.”

Meer informatie

Meer informatie over de beweegmakelaar en beweegactiviteiten staat op sportaal.nl/leefstijl en enschede.nl/wijkwijzer.