Rooms Katholieke begraafplaats

""

De Rooms Katholieke begraafplaats is 3 hectare groot en is in 1980 door de gemeente Enschede overgenomen. De begraafplaats is toen gesloten voor uitgifte van nieuwe graven, maar bijzettingen in bestaande graven vinden nog wel plaats. Onderstaande tarieven zijn geldig tot en met 31 december 2022.

Adres en contact

Openingstijden

U kunt de Rooms-Katholieke begraafplaats iedere dag tussen zonsopgang en zonsondergang bezoeken.

Mogelijkheden en kosten

Er zijn twee graftypen. Deze hebben ieder hun eigen mogelijkheden, rechten, plichten en kosten. U kunt een graf ook laten onderhouden. De tarieven zijn geldig tot en met 31 december 2022. Bekijk de tarievenlijsten.

Soorten graven

75 jarige koopgraven

Deze koopgraven, allen uitgegeven voor een periode van  75 jaar, liggen op het oude gedeelte van de begraafplaats. De grafrechten zijn tot uiterlijk 2051 geldig en tot die tijd zijn bijzettingen nog mogelijk. Na het vervallen van de grafrechten van deze koopgraven heeft de gemeente een onderhoudsverplichting van 20 jaar. Dit betekent dat in het jaar 2071 de onderhoudsverplichting voor alle graven is afgelopen en de grafrechten allemaal zijn verlopen en in principe tot sluiting van het oude gedeelte kan worden overgaan.

Huurgraven

Op het oude en nieuwe gedeelte van de begraafplaats zijn huurgraven uitgegeven voor zowel 10 jaar als 20 jaar. Voor alle huurgraven is zowel heruitgifte van 20 jr. als verlenging nog toegestaan tot uiterlijk 2051. € 1.020,- per 10 jaar verlengen: € 2.045,- per 20 jaar verlengen. U bent rechthebbende van een graf en maakt gebruik van de mogelijkheid tot bijzetting. Afhankelijk van de grootte en locatie kunnen 2 personen of  4 asbussen begraven worden. U mag ook as verstrooien  op het graf.

  • Monument: Vrij
  • Termijn: Afhankelijk van grafakte: heruitgifte, 10 of 20 jaar verlenging of bijzetting in het 75 jarige koopgraf
  • Onderhoud: Exclusief