Rooms Katholieke begraafplaats

""

De Rooms Katholieke begraafplaats (3 hectare) is in 1980 door de gemeente Enschede overgenomen. De begraafplaats is toen gesloten voor uitgifte van nieuwe graven, maar bijzettingen in bestaande graven vinden nog wel plaats. Op de Rooms Katholieke begraafplaats vinden alleen bijzettingen plaats in bestaande graven. Onderstaande tarieven zijn geldig tot en met 31 december 2021.

Adres en contact

Prijs exclusief onderhoud

€ 1.010,- per 10 jaar verlengen: € 2.015,- per 20 jaar verlengen.

U kunt het graf door ons laten onderhouden. Lees meer over de kosten per jaar.

75 jarige koopgraven

Deze koopgraven, allen uitgegeven voor een periode van  75 jr, liggen op het oude gedeelte van de begraafplaats. De grafrechten zijn tot uiterlijk 2051 geldig en tot die tijd zijn bijzettingen nog mogelijk. Na het vervallen van de grafrechten van deze koopgraven heeft de gemeente een onderhoudsverplichting van 20 jaar. Dit betekent dat in het jaar 2071 de onderhoudsverplichting voor alle graven is afgelopen en de grafrechten allemaal zijn verlopen en in principe tot sluiting van het oude gedeelte kan worden overgaan.

Huurgraven

Op het oude en nieuwe gedeelte van de begraafplaats zijn huurgraven uitgegeven voor zowel 10 jr. als 20 jr. Voor alle huurgraven is zowel heruitgifte van 20 jr. als verlenging nog toegestaan tot uiterlijk 2051. U bent rechthebbende van een graf en maakt gebruik van de mogelijkheid tot bijzetting. Afhankelijk van de grootte en locatie kunnen 2 personen of  4 asbussen begraven worden. U mag ook as verstrooien  op het graf.

  • Monument: Vrij.
  • Termijn: Afhankelijk van grafakte: heruitgifte, 10 of 20 jaar verlenging of bijzetting in het 75 jarige koopgraf.
  • Onderhoud: Exclusief.

Overige kosten

Bekijk een overzicht van alle overige kosten die op alle begraafplaatsen van toepassing zijn.