ID-kaart Nederlander in het buitenland

Bent u Nederlander en woont u in het buitenland? Dan kunt u bij de gemeente Enschede een nieuwe ID-kaart aanvragen. Voor de aanvraag maakt u een afspraak. Na een week kunt u de ID-kaart persoonlijk afhalen in het Stadskantoor. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Voor kinderen geldt dat zij aanwezig moeten zijn bij de aanvraag en bij het afhalen van de nieuwe ID-kaart.

Als Nederlander die in het buitenland woont, neemt u aanvullende documenten mee waarmee u uw Nederlandse nationaliteit bewijst. Uw huidige paspoort en/of identiteitskaart meenemen is niet voldoende. Kijk op Nederlandwereldwijd (externe link) welke documenten dit zijn. Per land leest u hier de documenten die u meeneemt. Twijfelt u over de benodigde documenten, neem dan telefonisch contact op. Daarmee voorkomt u dat we u tijdens uw afspraak niet kunnen helpen en u nog een keer naar Enschede moet reizen.

Maak een afspraak voor het aanvragen van een ID-kaart

Bel 14 053 voor het maken van een afspraak. Vanuit het buitenland belt u +31 53 481 8181. 

Goed om te weten: In een gedeelte van Duitsland (PDF postcodetabel) en België kunt u als extra service uw paspoort laten bezorgen. Hieraan zijn kosten verbonden.