Paspoort Nederlander in het buitenland

Bent u Nederlander en woont u in het buitenland? Dan kunt u bij de gemeente Enschede een nieuw paspoort aanvragen. Voor de aanvraag maakt u een afspraak. Na een week kunt u het paspoort persoonlijk afhalen in het Stadskantoor. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Voor kinderen geldt dat zij aanwezig moeten zijn bij de aanvraag en bij het afhalen van het nieuwe paspoort.

Als Nederlander die in het buitenland woont, neemt u aanvullende documenten mee waarmee u uw Nederlandse nationaliteit bewijst. Uw huidige paspoort en/of identiteitskaart meenemen is niet voldoende. Kijk op Nederlandwereldwijd (externe link) welke documenten dit zijn. Per land leest u hier de documenten die u meeneemt. Twijfelt u over de benodigde documenten, neem dan telefonisch contact op. Daarmee voorkomt u dat we u tijdens uw afspraak niet kunnen helpen en u nog een keer naar Enschede moet reizen.

Maak een afspraak voor het aanvragen van het paspoort

Bel 14 053 voor het maken van een afspraak. Vanuit het buiteland belt u +31 53 481 8181

Goed om te weten: In een gedeelte van Duitsland (PDF postcodetabel) en België kunt u als extra service uw paspoort laten bezorgen. Hieraan zijn kosten verbonden.