Paspoort voor vluchtelingen

U vraagt een paspoort persoonlijk aan bij de gemeente. Hiervoor maakt u een afspraak. Na een week kunt u het paspoort persoonlijk afhalen in het Stadskantoor. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Voor kinderen geldt dat zij aanwezig moeten zijn bij de aanvraag en bij het afhalen van het nieuwe paspoort.

Goed om te weten. U kunt ook uw paspoort laten bezorgen.

Als je jonger dan 18 jaar bent, is schriftelijke toestemming van je ouders of gezaghouders verplicht als deze niet bij de aanvraag aanwezig zijn. Kijk bij 'Voorwaarden' voor meer informatie.

Het paspoort voor vluchtelingen is een reisdocument voor mensen die erkend zijn als vluchteling in Nederland. U kunt het ook als identiteitsbewijs gebruiken. Een vluchtelingenpaspoort mag u niet gebruiken in het land waar u uit gevlucht bent. U heeft een vluchtelingenstatus als u een verblijfsdocument heeft waarop staat "Asiel bepaalde of onbepaalde tijd". Als u geen vluchtelingenstatus heeft, kijk dan bij Paspoort voor vreemdelingen.

Afspraak maken vermissing en aanvraag paspoort inwoner Enschede

  • Op 29 juli en 30 juli 2021 kunt u geen paspoort of ID-kaart aanvragen. Dit komt door onderhoud aan de systemen voor paspoorten en ID-kaarten. Dit onderhoud is bij alle gemeenten in Nederland.