Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

Heeft u een bewijs nodig dat u in gemeente Enschede woont? Dan kunt u een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) aanvragen bij gemeente Enschede. Een uittreksel BRP vraagt u online aan met DigiD.

Uittreksel BRP aanvragen met DigiD

Heeft u nog geen DigiD? U kunt deze eenvoudig aanvragen op www.digid.nl. Het duurt vervolgens vijf werkdagen voordat u schriftelijk uw DigiD ontvangt. Bij de overheid moet u vaak uw identiteitskaart of paspoort laten zien. Zo weten wij wie u bent. Op internet kunt u laten zien wie u bent door in te loggen met uw DigiD.

Na uw aanvraag versturen wij het uittreksel binnen vijf werkdagen per post.

Heeft u (nog) geen DigiD? Dan kunt u voor het aanvragen van een uittreksel BRP een afspraak maken of tijdens kantooruren bellen naar 14 053.

Als u iemand wilt machtigen, gebruik dan het machtigingsformulier. Een machtiging is niet nodig als een ouder een uittreksel wil aanvragen voor een thuiswonend kind in de leeftijd tot en met 15 jaar.

Een uittreksel uit de BRP (Basisregistratie Personen) kost €16,60.

Wij verzorgen de levering van het aangevraagde product op basis van uw gegevens. Mocht achteraf blijken dat u het product niet nodig heeft, of dat wij het niet kunnen leveren dan kunnen wij de door u betaalde kosten helaas niet terugbetalen. Neemt u daarom bij twijfel altijd contact op met de gemeente.

Een uittreksel uit de  BRP (Basisregistratie Personen) kunt u alleen krijgen bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Als u op afspraak komt dan neemt u mee

  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • Als u het uittreksel voor iemand anders aanvraagt, moet u ook de schriftelijke machtiging (zie ‘Aanvragen’) en een identiteitsbewijs van die persoon meenemen.
  • Het uittreksel basisregistratie personen (BRP) heette vroeger uittreksel gemeentelijke basisadministratie (GBA) of uittreksel bevolkingsregister.
  • De BRP is iets anders dan de burgerlijke stand. Als u een geboorte-, huwelijks- of overlijdensakte nodig heeft, dan vraagt u die aan in de gemeente waar die akte is opgemaakt.
  • Heeft u het uittreksel uit de BRP nodig voor internationaal gebruik, dan kan de gemeente ook een uittreksel afgeven, dat in meerdere talen is opgesteld.
  • Niet meer woonachtig in Enschede
    Heeft u een uittreksel uit de BRP nodig terwijl u niet meer in Nederland staat ingeschreven en bent u vertrokken vóór 1994, vraag uw uittreksel aan in de gemeente Den Haag.
    Bent u vertrokken ná 1994, vraag uw uittreksel aan bij een RNI gemeente (register niet-ingezetene). Dit zijn: Alkmaar, Almelo, Amsterdam, Breda, Den Haag, Doetinchem, Eindhoven, Goes, Groningen (en Eemshaven), Heerlen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Terneuzen, Utrecht, Venlo, Westland en Zwolle.