Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. U heeft dit nodig als u gaat werken in bijvoorbeeld de kinderopvang of het onderwijs.

Uw werkgever, vereniging of stichting stuurt u een aanvraagformulier voor een VOG (5 pagina's). Als u dit formulier heeft gekregen, maakt u hier een foto of een scan van. Dan vraagt u online uw VOG aan. Hiervoor heeft u DigiD nodig. 

VOG aanvragen

U kunt ook langskomen bij het Stadskantoor om een VOG aan te vragen. Bel telefoonnummer 14 053 voor het maken van een afspraak. U neemt mee als u naar het Stadskantoor komt:

  • Het ingevulde aanvraagformulier Verklaring omtrent het gedrag (pdf, 393 kB). Deze krijgt u van uw werkgever, vereniging of stichting
  • Een geldig paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument
  • Het ingevulde machtigingsformulier (pdf, 560 kB) als u voor iemand anders een VOG aanvraagt
  • Uw pinpas. De kosten betaalt u op het Stadskantoor

Het ministerie van Justitie en Veiligheid behandelt uw aanvraag. U krijgt binnen 4 weken een brief.

Kosten

€ 41,35

VOG aanvragen bij Justis 

Uw werkgever kan ook rechtstreeks bij Justis een VOG aanvragen. Uw werkgever zet de VOG aanvraag online voor u klaar. U krijgt daarna een e-mail van Justis met een aanvraagcode. U controleert de aanvraaggegevens en betaalt de aanvraag. Voor deze aanvraag heeft u DigiD, iDEAL en een geldig e-mailadres nodig. De kosten zijn €33,85. 

VOG voor vrijwilligers

Bent u vrijwilliger bent dan kunt misschien een gratis VOG aanvragen. Uw vrijwilligersorganisatie kan u hier meer over vertellen.

VOG aanvragen vanuit het buitenland

Als u in het buitenland woont en een VOG nodig hebt, vraagt u uw VOG aan bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

VOG-check

U kunt ook eerst bekijken of u een hoge, gemiddelde of lage kans op een VOG heeft. Doe de VOG-check bij Justis.