Lof voor groene buurtinitiatieven

15 maart 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht
Anne Corine IJzer bij ontwerp

Als het aan de bewoners ligt, zien het Schakelplein aan de Usselerweg (Pathmos) en de Thomas de Keyserstraat (Stadsveld) er binnenkort heel anders uit. Groener, veel groener, en veel gezelliger.

Lidie Woltinge en Irena Bugajski presenteerden dinsdag 14 maart hun plan voor een groen en gezellig Schakelplein. Dat deden ze in de vergadering van de stadsdeelcommissie West. Het troosteloze, grijze plein moet nog dit jaar veranderen in een buurtpark met bankjes en een pergola met druiven en rozen. Het moet een plek worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. 

Anne Corine IJzer liet zien wat de mogelijkheden zijn voor het plein voor de voormalige ‘winkelstrip’ aan de Thomas de Keyserstraat. Ze heeft daarbij hulp gehad van Buro Beuk uit Utrecht, en alle steun van de wijkraad Stadsveld. “Ik ben hier om te zeggen dat het zo niet langer kan. Wij willen een plek om elkaar te ontmoeten, en waar kinderen kunnen spelen. We hebben meer groen in de wijk nodig tegen hittestress.” 

Wethouder Marc Teutelink (leefomgeving) stelde voor om “samen te zorgen dat er ook een mooi Thomas de Keyserplein komt.”
Vanuit de commissie en de wethouder klonk veel lof voor de initiatieven: “Fantastisch om te zien hoe hier wordt meegedacht.”