Loket voor jubileumjaar geopend met de lancering van Enschede700.nl

15 december 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Burgemeester Bleker en Albert van Winden openen Enschede700 loket

De website Enschede700.nl is 15 december 2023 gelanceerd. Op dezelfde dag dat Enschede 698 jaar geleden haar stadsrechten kreeg. Deze online portal is het centrale loket voor alle initiatieven en festiviteiten ter gelegenheid van de 700e verjaardag van de stad in 2025. Hier is alles te vinden wat je moet weten over ons feestjaar. Zo is er informatie te vinden over hoe je geld aanvraagt om jouw idee uit te voeren en waaraan je dan moet voldoen. Maar ook over wanneer de aanvraagperiodes zijn en hoe het zit met vergunningen. Daarnaast kun je je aanmelden als vrijwilliger voor de festiviteiten in dat jaar. Of wanneer je als individu, bedrijf of als sponsor als vriend van Enschede wil bijdragen. En uiteraard kun je er ook terecht met je vragen en/of opmerkingen over Enschede 700.

Albert van Winden, directeur van Stichting Enschede700, is erg blij dat de website live staat: “Het heeft even geduurd, maar wie had op 15 december 1325 kunnen bedenken dat precies 698 jaar later de website Enschede700.nl live ging waarop inwoners alle informatie konden vinden voor het aankomende jubileumjaar waarin we 700 jaar stadsrechten vieren. Nu de website te bezoeken is krijgt Enschede700 vorm. Mensen met ideeën en/of vragen kunnen hier met ons in contact komen. Maar ook ondernemer die hun steentje willen bijdragen. Enschede700 is een feest van ontmoeting, samenwerking, verbinding, verwondering en plezier. Het centrale thema is weven, letterlijk en figuurlijk. De stad heeft veel te danken aan haar textielverleden. Nu willen we inwoners met elkaar verbinden, instellingen met elkaar verknopen en het verleden, heden en de toekomst met elkaar verweven.” 

“Het verkrijgen van stadsrechten is echt een groot moment in de geschiedenis van Enschede. Het gaf ons zeggenschap over onze stad. En de inwoners mochten handeldrijven en aan de politiek deelnemen. Deze historische gebeurtenis gaan we 700 jaar na dato dan ook uitgebreid vieren. Samen met alle Enschedeërs. De viering moet een eerbetoon zijn aan onze geliefde stad, een gelegenheid om Enschedeërs samen te brengen en de diversiteit en de kracht van onze stad te vieren. Ik kijk enorm uit naar de verschillende activiteiten, evenementen en projecten die ontstaan voor de viering van 700 jaar stadsrechten”, vertelt Roelof Bleker, burgemeester van Enschede.

Huisstijl

Een jubileum als deze verdient natuurlijk een feestelijke aankleding. Het Enschedese ontwerpduo Beeldgeneratie heeft samen met Elroy Klee een kleurrijke stijl bedacht die aansluit bij de identiteit van de stad. Het is gebaseerd op het in Enschedese ontwikkelde ‘bombazijn’, een weeftechniek waardoor Enschede uitgroeide tot de textielhoofdstad die het was. De huisstijl voor Enschede700 is een sterk vereenvoudigde weergave van deze weeftechniek. Het creëert een patroon dat met verschillende kleuren zorgt voor een feestelijke uitstraling. De diversiteit in het ontwerp past bij de technologische, innovatieve en creatieve waarden van onze stad.

Eerste partner van Enschede700

De website is gebouwd door TriMM. Zij zijn de eerste officiële partner van Enschede700.

Voor meer informatie over Enschede700 en de mogelijkheden om bij te dragen aan het jubileumjaar ga je naar Enschede700.nl of neem je contact op via info@enschede700.nl.