Maakplaats053 in Bibliotheek Zuid

01 november 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

In de Maakplaats053 zijn de mogelijkheden eindeloos. Maak kennis met nieuwe technieken. Programmeer een robot of maak een eigen bibberspiraal. Leer over kunstmatige intelligentie. 

Op zaterdag 11 november worden in de Bibliotheek Zuid 2 workshops gehouden namelijk: Homey, de huisrobot en Bibberspiraal maken. De workshops zijn gratis te volgen. 

Homey, de huisrobot

Ontdek de programmeerwereld van Homey de huisrobot. In deze workshop is het mogelijk Homey opdrachten te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld: “Homey, doe de lamp aan!”. Gaandeweg herkent en leert de huisrobot steeds meer wat de bedoeling is. Homey wordt dus steeds slimmer. Ervaar zo de invloed van Artificial Intelligence (AI) gedreven technologie.

Wanneer: zaterdag 11 november 2023 van 11.00 – 12.30 uur
Aanmelden
Leeftijd: vanaf 6+. 

Maak een bibberspiraal

Met de bibberspiraal is het mogelijk de oog-hand coördinatie te testen. De bibberspiraal is een behendigheidsspel. De bedoeling is om met een ring langs een draad van het ene uiteinde naar het andere uiteinde te gaan zonder die draad aan te raken. Als de ring het draad raakt, gaat er een lampje branden of een zoemer. Door 1 of meer rustpunten in de draad te maken, wordt het spel iets makkelijker. Bij het aanraken van de draad, ga je terug naar het laatst gepasseerde rustpunt. Daarna kun je het opnieuw proberen. 

Wanneer: zaterdag 11 november 2023 van 13.00 – 14.30 uur
Aanmelden
Leeftijd: 8 tot 12 jaar