Marc Teutelink nieuwe stadsdeelwethouder

13 juli 2022
Uitgelicht Nieuws
Wethouder Marc Teutelink

Graag stel ik me aan u voor. Ik ben Marc Teutelink (51), woon samen met Miranda en ben vader van 3 zoons.

Geboren en getogen in Enschede en een jaar geleden met mijn gezin verhuisd naar Lonneker. In de afgelopen 8 jaren was ik lid van de gemeenteraad. Want Enschede ligt me na aan het hart en ik vind het belangrijk om bij te dragen aan onze mooie stad.

Sinds kort ben ik wethouder. Het is leuk, spannend en eervol om iedere dag voor je eigen stad aan de slag te gaan. Ik heb er ongelooflijk veel zin in! Een van mijn aandachtsgebieden is stadsdeel Zuid. Samen met u wil ik mooie stappen zetten. Zo gaan we door met het verbeteren van de leefbaarheid en de veiligheid in de Hanenberglanden. Dat doen we onder andere door de hobbykamerwoningen energiezuinig te maken. En we ondersteunen het Smiley-veld Stroinkslanden met een gebouw. 

Ook gaan we door met de ontwikkeling van het scholengebied in het Hart van de Helmerhoek. En van stadsboerderij de Wesseler maken we een nog bruisender plek met initiatieven voor onder andere onderwijs en zorg. Verbetering van de leefbaarheid in Het Lang heeft ook mijn aandacht. Daarnaast vind ik dat inwoners een eerlijke kans moeten krijgen op het kopen van een betaalbare woning. Dat betekent dat we moeten voorkomen dat investeerders woningen opkopen. 

Tot slot wil ik iets doen tegen zwerfvuil en het dumpen van afval. Voor veel inwoners terecht een grote ergernis. Het is tijd voor actie. Zo willen we met enige regelmaat grof afval (huisraad) gratis inzamelen en onderzoeken we of we een proef kunnen draaien met een wijkafvalplan. 

Ik hoop u binnenkort te ontmoeten!

Wilt u iets aan mij kwijt of in contact komen met mij? Mail dan naar stadsdeelmanagementzuid@enschede.nl