Meedoen

In Enschede zijn er volop mogelijkheden om andere mensen te ontmoeten én iets te leren of te doen.

Iets nieuws leren bij Power Enschede

Bij Power Enschede kunt u nieuwe dingen leren en uw kans op werk vergroten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een taal
  • Met de computer omgaan
  • Breien of haken
  • Koken

U kunt ook gezellig samen koffie drinken. Power Enschede zit op meerdere plekken in Enschede. Bijvoorbeeld bij de Wijkwijzers. Alle plekken en activiteiten vindt u op de website van Power Enschedeexterne-link-icoon.

Doe-mee-huis van M-pact

Elke woensdag en donderdag opent het Doe-mee-huis de deuren in Wijkcentrum Het Stroinkshuis. Bij het Doe-mee-huis ontmoet u andere mensen. U kunt er ook er genieten van een daghap. Daarnaast zijn er vaak leuke workshops, markten en andere activiteiten.

U kunt ook vrijwilliger worden bij M-pact. Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol. U helpt andere mensen en u krijgt er een goed gevoel van. Bekijk welke mogelijkheden er zijn op Vrijwilligerswerk 

Zelf iets repareren bij Repair Café

Een kapot apparaat in huis kunt u vaak nog repareren. Bij het Repair Café krijgt u hier gratis hulp bij. Alle spullen zijn aanwezig om uw apparaat te repareren. U betaalt alleen voor de gebruikte onderdelen. Als klussen uw passie is, kunt u ook vrijwilliger worden. Bezoek de website van Repair Café voor openingstijden en adressenexterne-link-icoon.

Dagbesteding jongvolwassenen

Kracht van Verenigingen organiseert activiteiten voor jongvolwassenen met een zorgvraag. Zoals dagbesteding, sport en andere activiteiten. Kracht van Verenigingen is aanwezig bij Rigtersbleek, De Tubanters en Avanti Wilskracht. Wilt u meer weten over deze activiteiten, kom dan langs bij een Wijkwijzer en vraag ernaar.

Zelf een activiteit organiseren

Heeft u zelf een goed idee voor de buurt, dan horen wij dat graag. Kom langs bij een Wijkwijzer en bespreek uw idee. We kijken dan samen wat er mogelijk is.

Contact met de wijkwijzer

Bel met 053 – 481 79 00, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Of kom langs bij een Wijkwijzer bij u in de buurt.