Dierenopvang

Opvang van zwerfdieren
Gevonden dieren vallen onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Een vinder van een zwerfdier is verplicht hiervan zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie. In Enschede kunt u aangifte doen bij het Dierenopvangcentrum Enschede of de Dierenambulance Enschede. Voor de opvang van zwerfdieren heeft de gemeente een contract gesloten met het Dierenopvangcentrum Enschede. Als het gevonden dier na twee weken niet door de eigenaar is opgehaald, krijgt het Dierenopvangcentrum Enschede het dier in eigendom. Het dier mag dan aan een ander worden verkocht of weggegeven.

Bij vermissing van een huisdier moet de eigenaar ook zo snel mogelijk aangifte doen bij de het centrale meld - en registratiepunt bij het Dierenopvangcentrum Enschede of bij de Dierenambulance.

Chippen en registreren van honden en katten
Een belangrijke reden om dieren te identificeren (chip, tatoeage) is dat een gevonden dier sneller weer bij de eigenaar terug kan zijn. Dit is beter voor het welzijn van het dier. Een dierenarts kan het (onderhuidse) registratiekenmerk aanbrengen en de identificatiegegevens laten registreren in de databank. De eigenaar kan dit ook laten doen tijdens de open dagen van het Dierenopvangcentrum.

Dierenopvangcentrum Enschede
Boswinkelbeekweg 10
7546 PA Enschede
Telefoon: 053 - 4323436
e-mail: info@docenschede.nl

Voor meer informatie: www.docenschede.nl

Dierenambulance Enschede
De dierenambulance Enschede draait volledig op vrijwilligers die 24 uur per dag en 7 dagen per week klaar staan. De dierenambulance zorgt voor het vervoer van gevonden en gewonde huisdieren en assisteert de Politie, Brandweer en GGD in geval van aanrijdingen waarbij dieren zijn betrokken. De dierenambulance registreert vermiste en gevonden dieren. Als u uw huisdier mist, bel dan overdag tijdens de openingsuren met het Dierenopvangcentrum Enschede. Daarbuiten belt u de dierenambulance

Dierenambulance Enschede en omstreken (24 uur per dag)
Boswinkelbeekweg 10
7546 PA Enschede
Telefoon: 06 - 534 21 066