Menistenkerk in ‘oude luister’ hersteld met subsidie Stimuleringsfonds

06 september 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Met het Stimuleringsfonds kunt u subsidie krijgen voor ideeën die de binnenstad opfleuren. Denk aan het organiseren van activiteiten, het toevoegen van meer groen aan het straatbeeld en gevelverbeteringen in de binnenstad.

Met die laatste is ook de gevel van de voormalige Menistenkerk opgeknapt.  

Brouwerij Stanislaus Brewskovitch is gevestigd in één van de rauwere straatjes van Enschede, de Stadsgravenstraat. Sinds 1864 staat hier een kerk die veel functies heeft gehad. Tegenwoordig is het de plek waar Enschedeërs Marck en Rocco hun brouwerij hebben gevestigd.  

“Voordat wij in 2017 gingen verbouwen was de gevel al in oude staat hersteld door Harry Lindeman, de voormalige eigenaar, zo vertelt Marck. Harry vervolgt: “Achter de twee buitenste muren bleken de originele gietijzeren kozijnen te zitten. Niet helemaal ongeschonden, maar deze hebben we op de oude plek kunnen herplaatsten. De torentjes en rozetten hebben we ook opgeknapt. Vervolgens is de entree naar het midden verplaatst. Ik had al eerder subsidie gebruikt voor de vergroening en de gedichtenroute in de Stadsgravenstraat. Wederom kon ook hier het Stimuleringsfonds de pot aanvullen. Deze keer voor de gevelverbetering.”  

Ook een goed idee voor de binnenstad?  

Meer kunst of groen toevoegen aan het straatbeeld, activiteiten in de binnenstad organiseren of uw pand in de binnenstad opknappen? Kijk op enschede.nl/subsidies voor de mogelijkheden. Voor meer informatie of eventuele vragen kunt u contact opnemen met Floris (f.niemeijer@enschede.nl) en Carolien (c.v.snellenberg@enschede.nl).