Mogelijkheden bij bedrijfsbeëindiging (Bbz)

08 maart 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Bbz staat voor Besluit bijstandverlening zelfstandigen. Deze overheidsregeling biedt financiële mogelijkheden voor ondernemers en starters. Welke mogelijkheden kent deze regeling en wanneer komt u hiervoor in aanmerking?

Ontvangt u al Bbz?

Als u een Bbz-inkomensaanvulling ontvangt, moet u vanaf januari 2023 elke maand uw inkomsten doorgeven via het wijzigingsformulier van de ROZ-groepexterne-link-icoon. Ook als u geen winst heeft gemaakt en geen andere inkomsten (bijvoorbeeld uit loondienst of van jouw eventuele partner) hebt ontvangen, moet u dit formulier invullen. Andere wijzigingen, bijvoorbeeld in uw woonsituatie, geeft u ook via dit formulier aan de ROZ Groep door.

Bbz aanvragen

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor het Bbz? Of wilt u Bbz aanvragen? Neem bij financiële problemen dan zo snel mogelijk contact op met de ROZ Groepexterne-link-icoon . Eén van hun ondernemersadviseurs plant dan een gesprek met u in. De adviseur denkt mee met uw situatie en bekijkt samen met u de mogelijkheden. Bijvoorbeeld of een aanvraag voor het reguliere Bbz in uw situatie zinvol is. Als dat het geval is, ontvangt u vervolgens het Bbz-aanvraagformulier.

Meer weten over Bbz? Neem een kijkje op de website van de ROZ Groepexterne-link-icoon