Münsterse promenadebank schittert vanaf vandaag in Enschede

03 oktober 2022
Nieuwsoverzicht
Parkbank geschonken door partnerstad Münster

Enschede en Münster zijn sinds 2021 partnersteden. De stadsbank die Münster aan Enschede schonk bij het aangaan van de stedenband is sinds vandaag te bewonderen aan de Boulevard 1945 ter hoogte van Liberein. De bank is een kopie van de promenadebanken die in Münster staan. Enschede schonk ook een typisch Nederlandse stadsbank aan Münster.

Symbool van verbintenis tussen beide steden

Burgemeester Roelof Bleker: “De stadsbanken staan symbool voor de verbintenis tussen onze beide steden. Een beetje Münster in Enschede en een beetje Enschede in Münster. Dit feestelijke moment gebruiken we om even stil te staan bij ons eerste jaar als partnersteden.”

Het afgelopen jaar hebben gemeente Enschede en de Stadt Münster, de universiteiten van beide steden, de Twenteboard en de Industrie und Handelskammer een succesvolle handelsmissie naar Palo Alto in de Verenigde Staten gehad. Daarnaast hebben Enschede en Münster nu ook een partnerstadvereniging. In deze vereniging kunnen inwoners uit beide steden samen initiatieven opzetten of ontmoetingen organiseren. Burgemeester Bleker: “Ik kan dat alleen maar toejuichen. Het leidt tot nog betere contacten. Ik kijk ernaar uit om ook komend jaar weer de samenwerking tussen onze beide steden - en in de hele Euregio - verder te intensiveren.”