Na de zomer meer toezicht voor een toegankelijk stationsplein

20 juli 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Het stationsplein is het visitekaartje van Enschede voor reizigers die per trein of bus naar de stad komen. Om het plein toegankelijk en aantrekkelijk te houden is het niet toegestaan om fietsen te parkeren buiten de aangewezen vakken en rekken.

Ondanks meerdere inspanningen om het foutparkeren tegen te gaan constateren we dat het beter kan. Daarom stelt het college van B&W toezichthouders aan. Na de zomer zien zij erop toe dat het stationsplein ook voor hulpdiensten, blinden en slechtzienden toegankelijk blijft. 

Na de zomer, voor en tijdens de introductieweken voor nieuwe studenten, starten we met een periode waarin stewards de fietsers actief waarschuwen. Fietsen die verkeerd geparkeerd staan verplaatsen we eerst naar het terrein achter de fietsflat. De fietsen die na verloop van tijd overblijven gaan naar het fietsdepot aan de Euregioweg. Daar kan de eigenaar zijn of haar fiets ophalen. Fietsen die er na 3 maanden nog steeds staan krijgen een opknapbeurt op het fietsdepot. Vervolgens krijgen ze een tweede leven bij inwoners die niet over een fiets kunnen beschikken.