Nationale Buitenlesdag

01 maart 2017

Op dinsdag 11 april is het weer Nationale Buitenlesdag. Tijdens De Nationale Buitenlesdag gaan basisschoolkinderen in heel Nederland naar buiten om te leren.

Voor een gymles, een tekenles, of om over de natuur te leren. Maar ook taal- en rekenlessen zijn buiten vaak veel leuker dan binnen!

De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van IVN en Jantje Beton. Door buitenspel en buitenles leren kinderen beter en effectiever. Buiten is er voor kinderen volop ruimte om te spelen, bewegen, ontdekken en onderzoeken. En dat is niet alleen leuk, je leert er ook nog veel van! Jantje Beton helpt om deze buitenlessen samen met kinderen te bedenken en samen te stellen.

Buitenlesbundel

Voor De Nationale Buitenlesdag verzamelde de organisatie ideeën van kinderen leerkrachten en ontwikkelde samen met hen leuke, interessante en uitdagende lessen. Deze lessen zijn gebundeld in de Buitenlesbundel. Je ontvangt de Buitenlesbundel gratis na aanmelding voor de Buitenlesdag.

Doe ook mee aan De Nationale Buitenlesdag!

Doen jullie ook mee? Je kunt je als school of klas al aanmelden als je een enkele les buiten geeft.  Aanmelden kan via de website buitenlesdag.nl