Natuurpark Stokhorstvijver

19 april 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht
stokhorstvijver

Elke dag een rondje langs de Stokhorstvijver? De komende jaren kunt u als buurtbewoner getuige zijn van hoe de Stokhorstvijver zich ontwikkelt tot een prachtig natuurpark. Inmiddels is de vijver weer gevuld met schoon water.

Wat is er allemaal gedaan

Het was een idee van een buurtbewoner die in 2022 meedeed aan het project ‘Stem van Enschede’: nieuwe beplanting en een meer natuurlijke inrichting. Met een eilandje middenin de vijver erbij, als voorbeeld. Het idee kreeg veel stemmen uit de buurt. Samen met het waterschap Vechtstromen trokken we op bij de uitvoering. Aan het begin van de winter werd de vijver leeggepomp. De vissen werden tijdelijk naar een andere vijver gebracht. Daarna  begon het baggeren.

Bij de uitvoering hadden we 2 doelen voor ogen:

  •  Doel 1 kwaliteit van het water verbeteren om de vijver weer een gezonde plek voor waterplanten en vissen te laten zijn.
  • Doel 2: meer beplanting rondom voor meer biodiversiteit. Binnenkort komen er zowel langs de oevers als op het eilandje nieuwe planten. 

De Stokhorstvijver wordt een echte ‘buurtvijver’ waar de visvereniging actief is en veel buurtbewoners vertoeven en genieten van deze groene oase.

Jij maakt de buurt

Het gezamenlijk aanpakken van de vijver is een mooi voorbeeld van hoe buurt, gemeente en waterschap samenwerken. Ook als het gaat om de financiering met bijvoorbeeld geld uit het wijkbudget. Dat is geld voor de buurt. Heeft u ook ideeën voor de buurt? De commissie wijkbudget Ribbelt Stokhorst Schreurserve nodigt iedereen uit met ideeën te komen! Kijk  voor meer informatie op www.jijmaaktdebuurt.nl.


 

stokhorstvijver