Nieuwbouw speeltuin Mekkelholt open

17 mei 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht
collage van de opening van de nieuwbouw speeltuin Mekkelholt

De nieuwbouw van Speeltuin Mekkelholt is een prachtige toevoeging voor heel Noord.

Dankzij bijdragen van verschillende organisaties kon deze nieuwbouw er komen. Het gebouw is te huren en er worden verschillende activiteiten aangeboden. Jong en oud zijn van harte welkom.

Officiële opening 

Tijdens de opening hielden Henja Bartelink, directeur van de Sichting Enschedese Speeltuinen (SES) en wethouder Arjan Kampman een toespraak. Ook Jan Bron, lid raad van toezicht van de SES, deed een woordje. De wethouder knipte een lint door met hulp van kinderen van de Buitenschoolse opvang (BSO). Voor oud-voorzitter Harry Smit, werd het straatnaambord ‘Harry Smit plein’ onthuld. Mensen van de dagbesteding van Extra Puurrr verzorgden de heerlijke hapjes. 

Inloopmiddagen en leuke activiteiten

De speeltuin sluit met de activiteiten aan op de behoefte vanuit de wijk. Vanaf 17 mei is er elke woensdagmiddag een inloopmiddag voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar (14.30-16.00). Andere activiteiten zin onder andere: speurtochten, high tea, sport en spel. De toegang is gratis. 

KinderResto

Op 26 mei, 2 juni en 9 juni (14.30-17.30) kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar koken en chillen bij de speeltuin. Gratis toegang. Aanmelden kan vóór 19 mei via een formulier bij de speeltuin, e-mail: lsteenhuizen@enschedesespeeltuinen.nl of via de Facebookpagina van Speeltuin Mekkelholt. KinderResto is een idee van RestovanHarte.