Nieuwe functies NL-Alert app

19 januari 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

De app is nu ook in het grensgebied beschikbaar en heeft meer functies voor slechthorenden en slechtzienden.

NL-alert is het alarmmiddel van de overheid

Via een melding op de mobiele telefoon krijgt u een waarschuwing voor noodsituaties bij u in de buurt, zoals een brand of extreem weer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie kan vinden. U kunt de app gratis downloaden via Apple App Store en Google Play Store. Meer informatie vindt u op:  nl-alert.nl/app 

Nieuwe functies

De nieuwe NL-Alert app is nu ook in het grensgebied beschikbaar en heeft meer functies voor slechthorenden en slechtzienden. Slechthorenden en slechtzienden worden met lichtsignalen gealarmeerd of kunnen de tekst voor laten lezen. De app verstuurt nu ook een NL- Alert als u verbonden bent met Duitse zendmasten.  Met de nieuwe app kunt u het NL-Alert ook terugluisteren. Zet daarvoor wel de functie ‘tekst-naar-spraak’ op uw mobiele telefoon aan. NL-Alerts blijven 7 dagen in de app te vinden.

App werkt met toegankelijkheidsfuncties

De app werkt het best als u de volgende toegankelijkheidsinstellingen op uw mobiele telefoon instelt. 

  • Tekst voorlezen: zet de functie ‘tekst-naar-spraak- aan op de mobiele telefoon.
  •  Inzoomen: Via de instellingen op uw mobiele telefoon kunt u kiezen voor ’zoomen’ op iOS (Apple iPhone) en ‘vergroting’ op Android.
  • Contrast vergroten: door het contrast in de NL-Alert app te vergroten kunnen mensen met kleurenblindheid het NL-Alert bericht beter te lezen. 
  • Donkere modus: De donkere modus op een mobiele telefoon zorgt dat de witte achtergrond met zwarte letters omgezet wordt in een zwarte achtergrond en witte letters. Sommige mensen vinden dit prettiger lezen.