Nieuwe vrienden van over de hele wereld

22 augustus 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Afgelopen week vertegenwoordigden 6 enthousiaste jongeren Enschede tijdens de Twin City Games in Münster. In totaal kwamen ongeveer 70 jongeren uit alle partnersteden van Münster naar de stad om samen 375 jaar Vrede van Münster te vieren.

Aanwezig waren jongeren uit York (Engeland), Orléans (Frankrijk), Kristiansand (Noorwegen), Monastir (Tunesië), Rishon LeZion (Israël), Fresno (VS), Lublin (Polen), Mühlhausen (Duitsland), Winnyzja (Oekraïne) uit Münster zelf en uit onze stad, Enschede.

Samen gingen zij in gesprek over wat vrede betekent. En beoefenden ze allerlei sporten op de sportvelden van de Universiteit in Münster. Tijdens de Twin City Games hebben de Enschedeërs vriendschappen gesloten met jongeren van over de hele wereld.

Deelnemer Pepijn Velthuis (18 jaar): “Het mooie aan dit event vond ik dat je in aanraking kwam met mensen met hele verschillende achtergronden. Hier leer je heel veel van. Voor ons is alles in Nederland heel gewoon, maar nu zie je hoe dingen ook anders kunnen. Het leukste van de week vond ik het sporten en het ontdekken van de stad Münster zelf. Ik beoefende samen met een groepje de sport “ultimate frisbee”. Door samen te oefenen om beter te worden in de sport leer je elkaar op een grappige manier kennen.”

Ook onze gemeentesecretaris, Kees Meijer, was van vrijdag t/m zondag aanwezig vanuit de “officiële” delegatie van gemeente Enschede. Hij ging tijdens de Twin City Games in gesprek met vertegenwoordigers van de andere partnersteden. Ook sprak hij met jongeren tijdens een “Twin City Panel”. Hier ging het over serieuze thema’s als: wat vind je belangrijker: economie of klimaat? Maar ook: moet een pizza mét of zónder ananas?  

Al met al hebben we vanuit gemeente Enschede weer veel nieuwe contacten opgedaan en ideeën uitgewisseld met andere gemeenten van over de hele wereld. Ontzettend leuk en leerzaam!

Bron foto’s: SSB Münster