Nieuwe vrienden van over de hele wereld

06 september 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Zo’n 70 jongeren uit alle partnersteden van Münster kwamen op 16 augustus in Münster samen om met elkaar 375 jaar Vrede van Münster te vieren. Er waren jongeren uit York (Engeland), Orléans (Frankrijk), Kristiansand (Noorwegen), Monastir (Tunesië), Rishon LeZion (Israël), Fresno (VS), Lublin (Polen), Mühlhausen (Duitsland), Winnyzja (Oekraïne), uit Münster zelf en Enschede.

Samen gingen zij in gesprek over vrede en beoefenden ze verschillende sporten op de sportvelden van de universiteit in Münster. Tijdens de Twin City Games sloten de Enschedeërs vriendschappen met jongeren van over de hele wereld. Deelnemer Pepijn Velthuis (18 jaar): “Het mooie aan dit event vond ik dat je in aanraking kwam met mensen met hele verschillende achtergronden. Hier leer je heel veel van. Voor ons is alles in Nederland heel gewoon, maar nu zie je hoe dingen ook anders kunnen. Het leukste van de week vond ik het sporten en het ontdekken van de stad Münster zelf. Ik beoefende met een groepje de sport “ultimate frisbee”. Door samen te oefenen leer je elkaar op een grappige manier kennen.”
 
Ook Kees Meijer, gemeentesecretaris van Enschede, was aanwezig en sprak met vertegenwoordigers en jongeren van de andere partnersteden. Zo had hij het met jongeren tijdens een Twin City Panel over serieuze thema’s als economie en klimaat. Maar ook over pizza. Moet er nu wel of geen ananas op?
 
Al met al zijn nieuwe contacten opgedaan en ideeën uitgewisseld met gemeenten van over de hele wereld. Ontzettend leuk en leerzaam!

Foto: SSB Münster