Nieuws van de wijkbudgetten in Zuid

14 november 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Opknapbeurt voor speelterrein Wooldebrink en Hezingenbrink vanuit wijkbudget

Project Wooldebrink

Het (speel)terrein aan de Wooldebrink is opnieuw ingericht. Zo is het voor de kinderen nog leuker. En ook is het er straks veel minder warm om te spelen. De herinrichting van het speelterrein kwam in overleg tussen bewoners en gemeente tot stand vanuit het wijkbudget Wesselerbrink. 

Het terrein is van zandbak tot aan de groene buitenruimte opnieuw ingericht met nieuwe speelelementen. De oude speeltoestellen krijgen een likje verf en een onderhoudsbeurt. Daarna komen ze ook op het speelterrein terug. Om te zorgen dat het minder warm wordt in de zomer (hittestress) komen er nog 5 bomen op het terrein. De bladeren van deze bomen zorgen zomers voor verkoeling. In het najaar fleuren ze het terrein op met prachtige herfstkleuren. 

Project Hezingenbrink

De bewonerscommissie van de Hezingenbrink diende een verzoek in bij het Wijkbudget Wesselbrink voor het speelterrein aan de Hezingenbrink. Samen met een vertegenwoordiging van de brink en de wijkbeheerder is toen gekeken naar de wensen en mogelijkheden. Hier is een plan voor meer jaren uit voortgekomen. Dat houdt in dat er op termijn, als de kinderen groter zijn, een klimtoren bij kan komen. Het terrein is nu ingericht voor jonge kinderen. Er is onder andere:

  • een kleine glijbaan
  • een neushoorn wip
  • een vogelnestschommel.

Vanuit het depot van de gemeente kwamen er nog 2 voetbaldoeltjes en een duikelrek bij. De bewoners en kinderen zijn enorm blij met deze aanpassingen!