1100 vacatures ingevuld bij Werkpakt-bedrijven

25 november 2016

Bijna 50 bedrijven in en rondom Enschede kregen de afgelopen 3 jaren het Werkpakt Keurmerk van de gemeente Enschede uitgereikt. Gezamenlijk vulden zij 1100 vacatures met kandidaten vanuit Werkplein Twente.

Wethouder Patrick Welman: “Deze sociaal bewogen ondernemers maken het verschil voor een grote groep werkzoekenden. Daar mogen we in Enschede echt trots op zijn.”

Deze positieve resultaten zijn voor de gemeente Enschede reden om door te gaan met het keurmerk voor sociaal ondernemerschap: Werkpakt.

Stimuleren sociaal ondernemerschap

Doel voor het komend jaar is om het aantal bedrijven dat aanspraak maakt op het keurmerk te vergroten. Welman: “Daarvoor gaan we de eisen voor het keurmerk iets bijstellen. We maken het keurmerk voor meer bedrijven toegankelijk en hopelijk ook aantrekkelijker. Steeds meer bedrijven zien nut en noodzaak in van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Met het keurmerk kunnen bedrijven hun sociale gezicht tonen en dat wordt, zowel nationaal als internationaal, in het zaken doen steeds belangrijker. Het keurmerk Werkpakt is ook aantrekkelijk als je als bedrijf geïnteresseerd bent in opdrachten van de gemeente. Maar we merken ook dat bedrijven trots zijn dat ze het keurmerk bezitten zonder daarvoor specifiek opdrachten van de gemeente te krijgen.” Bij inkoop en aanbestedingen vanuit de gemeente Enschede hebben Werkpakt-ondernemers een streepje voor. De afgelopen jaren is er voor ruim 40 miljoen euro aan gemeentelijke opdrachten bij de Werkpakt-bedrijven weggezet.

Weer tien bedrijven ontvangen keurmerk Werkpakt

Op 30 november krijgen tien bedrijven het Werkpakt-keurmerk uitgereikt. Ook worden deze middag de nieuwe, versoepelde eisen voor het keurmerk gepresenteerd.

Talenten van werkzoekenden ontdekt

Werkpakt-werkgevers onderkennen de talenten van langdurig werkzoekenden, bieden hen perspectief en vertalen dit in succesvol en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Gemeente Enschede verstrekt het Werkpakt keurmerk aan ondernemers die aantoonbaar bijdragen aan duurzame oplossingen voor werkzoekenden en daarbij een ambassadeursrol vervullen richting collega-ondernemers. Een overzicht van alle keurmerkhouders en meer informatie over het keurmerk staat op www.werkpakt.nl.