Aanslag op tijd betalen

Eind februari heeft u van het GBT (Gemeentelijk Belastingkantoor Twente) namens uw gemeente een aanslag ontvangen. De vervaldatum daarvan is 30 april aanstaande.

Aanslag op tijd betalen

Als u dan uw betaling nog niet heeft geregeld, ontvangt u in mei een aanmaning. Dat brengt extra kosten met zich mee die voor uw rekening komen. Regel uw betaling daarom liever voor 30 april.

Makkelijk regelen

Dat gaat het gemakkelijkst via het instellen van een automatische incasso. Dan wordt het openstaande bedrag wordt automatisch in maandelijkse termijnen van uw rekening afgeschreven. U heeft er dan geen omkijken meer naar. Ga naar het digitaal loket op www.gbtwente.nl en kies voor 'aanvragen automatisch betalen in maandelijkse termijnen'.

Zo kan het ook

Als u geen automatische incasso of betalingsregeling heeft, dan kunt u het hele bedrag van de aanslag voor de vervaldatum van 30 april aan het GBT overmaken. Dat kan per eigen betalingsopdracht aan uw bank of contant bij uw gemeente. Vermeld bij betaling altijd uw aanslagnummer en het belastingjaar.

Aanslag niet ontvangen

Heeft u de aanslag begin maart niet ontvangen? Dan heeft u zich wellicht aangemeld voor MijnOverheid. In dat geval staat uw aanslag digitaal voor u klaar in de Berichtenbox. Kunt u de aanslag daar niet vinden of bent u de (papieren) aanslag kwijt? Dan kunt u deze ook downloaden en printen via het digitaal loket van het GBT. Houd altijd uw DigiD bij de hand.

Veelgestelde vragen

Op www.gbtwente.nl vindt u een antwoord op veelgestelde vragen en het digitaal loket. Daar kunt u dus uw aanslag inzien en uw betaling regelen. U kunt ook contact met uw gemeente opnemen.