Actuele wegwerkzaamheden 12 januari 2022

foto van wegwerkzaamheden
12 januari 2022

De gemeente Enschede kent bijna 1700 straten en is volop in ontwikkeling. Er wordt daarom altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Check daarom uw route en voorkom extra overlast.

Werkzaamheden Zuid Esmarkerrondweg

Vanaf 17 hervat de gemeente de werkzaamheden aan de Zuid Esmarkerrondweg. Tot en met 1 april werkt de gemeente aan het deel tussen de kruising met de Lammertsweg en de kruising met de Stenversweg. Verkeer van en naar Enschede Zuid kan omrijden via de Gronausestraat, de Singels en de Kuipersdijk. Klik hier voor meer informatie.

Werkzaamheden Haaksbergerstraat bij Usselo afgerond

Sinds de kerstvakantie is de Haaksbergerstraat weer helemaal open voor verkeer. De gemeente heeft de weg op verschillende punten aangepast. Er zijn drempels aangelegd op de kruisingen. In de bebouwde kom van Usselo is het asfalt vervangen door bestrating met klinkers. De maximumsnelheid in het buitengebied is teruggebracht van 80 naar 60 kilometer per uur. In Usselo geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.

Bekijk hier het actuele overzicht van alle wegwerkzaamheden in Enschede.

 1. Rutbeekweg, de brug over de Hagmolenbeek is afgeloten voor vrachtverkeer en landbouwverkeer i.v.m. toelaatbare asdruk, van 25 november 2021 tot 29 januari 2022.
 2. Spoordijkstraat, afgesloten tussen de Johan Wijnoltstraat en de Albert Meijerinkstraat van 19 t/m 28 januari. Aanleg van GroenBlauw Twekkelerveld
 3. Kruising Spoordijkstraat-Albert Meijeringstraat afgesloten op dinsdagmiddag 18 januari. Plaatsen van een duiker.
 4. Kruising Spoordijkstraat-Toekomststraat afgesloten op dinsdagmiddag 18 januari. Plaatsen van een duiker.
 5. Toekomststraat, afgesloten tussen de Johan Wijnoltsstraat en de Albert Meijeringstraat van 10 t/m 26 januari. Aanleg van GroenBlauw Twekkelerveld
 6. Oogstplein (oostzijde), van de J.H.W. Robersstraat tot de Sikkelstraat afgesloten van 10 januari t/m 18 februari 2022, reconstructiewerkzaamheden.
 7. Sikkelstraat, van Oogstplein tot de Zweringweg, reconstructiewerkzaamheden, afgesloten van 10 januari t/m 18 februari.
 8. Pyrmontstraat, afgesloten op 18 januari tussen 07.00 en 17.00 uur. Bouwwerkzaamheden.
 9. Stadsgravenstraat, eenrichtingsverkeer vanuit de Haverstraatpassage tot de van Lochemstraat vanaf donderdag 8 december 2021 tot en met maart 2022. Bouwwerkzaamheden.
 10. Kremersmaten, afgesloten van 29 november t/m 26 februari. Herstratingswerkzaamheden.
 11. Dorpsstraat, tussen de Pastoriestraat en de Oldenzaalsestraat, uitgesteld.
 12. Oostveenweg, ter hoogte van de Oosterbrug afgesloten voor autoverkeer tot medio 2022. Brug opengesteld voor wandelaars en fietsers. Onderhoudswerkzaamheden.
 13. Zuid Esmarkerrondweg afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de kruising met de Lammertsweg en de kruising met de Stenversweg van 17 januari t/m 1 april. Riool- en bestratingswerkzaamheden.

Ga voor meer informatie naar www.enschede.nl/wegwerkzaamheden.