Actuele wegwerkzaamheden 18 november 2020

18 november 2020

De komende periode werkt de gemeente op 13 plekken aan de weg.

Het gaat op het moment om 3 langlopende projecten, 4 projecten die nog deze maand zijn afgerond en 6 projecten die in december klaar zijn.

De gemeente Enschede kent bijna 1700 straten en is volop in ontwikkeling. Er wordt daarom altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Gezien het grote aantal projecten en onderhoudswerkzaamheden is het helaas onmogelijk al het werk uit te voeren zonder dat werkzaamheden elkaar overlappen. Aangezien er op het moment op diverse plekken rondom het centrum wordt gewerkt, is het raadzaam om voor vertrek uw route te plannen en de omleidingsborden te volgen.

Bekijk hier het actuele overzicht van alle wegwerkzaamheden in de gemeente Enschede:

 1. Elferinksweg, het gedeelte vanaf de B.W. ter Kuilestraat tot aan de Volksparksingel/Pathmossingel, tot augustus 2021.
 2. Groot Bruninkstraat, tussen de Bruninkslaan en de Rietveldhof. Afgesloten van 16 november t/m 20 november. Rioleringswerkzaamheden voor nieuwbouw het Brunink
 3. Schuttersveld ingang t.h.v. Hengelosestraat 123, van 26 oktober t/m 27 november 2020. Rioleringswerkzaamheden.
 4. Haaksbergerstraat fase 2, het gedeelte vanaf de Ripperdastraat t/m de rotonde Zuiderval, t/m februari 2021, verkeer stad in mogelijk via bestaande busbaan vanaf Zuiderval.
 5. Fazantstraat, het gedeelte tussen de Hulsmaatstraat en de Koolmeesstraat, t/m 20 november 2020. Bouw appartementen en woningen.
 6. Fietspaden tussen de Zuiderval en de Kuipersdijk, afgesloten tot en met 18 december 2020.  Nieuwe inrichting.
 7. Molenstraat, het gedeelte vanaf kruising Deurningerstraat tot kruising Wenninkgaarde, t/m januari 2021. Verkeer omgeleid via de Singels en Oldanzaalsestraat, Stationsplein bereikbaar vanaf de Piet Heinstraat.
 8. Broekheurne-Ring, het gedeelte tussen de rotonde Buurserstraat en de rotonde Knalhutteweg, van 16 november t/m 4 december 2020. Asfaltonderhoud.
 9. Hoge Bothofstraat, het gedeelte tussen Hoog en Droog en de Reudinkstraat, 16 november tot 5 december
 10. Ribbelerbrinkstraat, het gedeelte tussen de Hogeboekelerweg en de Faberstraat. Van 16 november tot 5 december 2020. Vervangen deklaag en reparatie fundering.
 11. Zuid Esmarkerrondweg, van Horstkamplaan tot Roodmolenweg/Brinkstaat van 7 tot en met t/m 11 december. Asfaltonderhoud.
 12. Vaarwerkhorst, tot 4 december 2020. Aanleg goten en asfalteringswerkzaamheden.
 13. Spoorbaanstraat, t/m 20 november 2020. Wegreconstructie.

Interactieve kaart

Wist u dat alle Enschedese wegwerkzaamheden zijn te raadplegen via een interactieve kaart? Op deze kaart ziet u waar er op dit moment wegwerkzaamheden zijn, of straten zijn afgesloten, of er omleidingen zijn en hoelang werkzaamheden duren. Reisapps als Google Maps en Waze gebruiken de data van deze kaart om hun routeplanner actueel te houden. Plan dus voordat u de weg opgaat uw route en voorkom onnodige overlast. Voor meer informatie gaat u naar www.enschede.nl/wegwerkzaamheden