Actuele wegwerkzaamheden 20 oktober 2021

foto van werkzaamheden aan de Haaksbergerstraat
20 oktober 2021

De gemeente Enschede kent bijna 1700 straten en is volop in ontwikkeling. Er wordt daarom altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Check daarom uw route en voorkom extra overlast.

Deze straten zijn weer open voor verkeer

De Galvanistraat was de afgelopen periode op verschillende momenten afgesloten vanwege de bouw van een aantal nieuwe woningen. De werkzaamheden zijn afgerond en de Galvanistraat is vanaf nu weer open voor verkeer. De Alleeweg was tijdelijk afgesloten voor onderhoud van een verkeersdrempel en is inmiddels weer open voor verkeer. De zuidelijke helft van het Oogstplein is opnieuw ingericht en inmiddels weer toegankelijk.

Bekijk hier het overzicht van alle wegwerkzaamheden in Enschede.

 1. Haaksbergerstraat, het gedeelte tussen de A35 en de gemeentegrens met Haaksbergen van 30 augustus tot eind november afgesloten voor doorgaand verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de nieuwe N18. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk. Herinrichtingswerkzaamheden.
 2. Boekelosestraat, het gedeelte tussen de Usseleresweg en de Haaksbergerstraat, van maandag 13 september t/m 21 oktober 2021. Herinrichting.
 3. Herinrichting Harberinksweg. Tussen Usseleresweg en Usselerrondweg. van 20 sept tot ca 20 nov. 2021
 4. J.H.W. Robersstraat, van het Elferinkspad tot de Boterstraat afgesloten van 16 augustus t/m 26 november. Reconstructie.
 5. Boterstraat, van J.H.W. Robersstraat tot Elferinksweg, afgesloten van maandag 13 september t/m vrijdag 26 november 2021.
 6. Oogstplein (oostzijde), van de J.H.W. Robersstraat tot de Sikkelstraat afgesloten van 8 november t/m 24 december
 7. Tweede Emmastraat, het gedeelte vanaf (en inclusief) de Poolmansweg tot aan de Pathmossingel van augustus tot en met december 2021 Aanleg Stadsbeek
 8. Berghuizenbrink vanaf de Vlierstraat tot en met huisnummer 11, afgesloten vanaf 4 oktober tot 12 november, Reconstructie
 9. Haaksbergerstraat fase 3, het gedeelte tussen de nieuwe kruising Zuiderval t/m de Broekheurnerweg t/m 19 november 2021. Verkeer omgeleid via Zuiderval en Singels. Het gedeelte vanaf de Broekheurnerweg t/m de inrit van de Aldi gaat vanaf 25 oktober open voor verkeer. Bekijk hiervoor de omleidingsroute van De Kop. Cromhoffsbleekweg ter hoogte van de Zuiderval afgesloten van 21 oktober t/m 19 november. Cromhofsbleekweg bereikbaar vanaf de Getfertsingel.
 10. Hengelosestraat, het gedeelte vanaf de kruising Korte Hengelosestraat tot de ingang van de parkeergarage van het Stadskantoor vanaf 11 oktober t/m november 2021 afgesloten. Deurningerstraat bereikbaar vanaf de Raiffeisenstraat. Stationsplein bereikbaar vanaf de Molenstraat en Piet Heinstraat. Verkeer omgeleid via Singels. Voor bestemmingsverkeer is de Hengelosestraat open vanaf de Raiffeissenstraat tot en met de ingang van de parkeergarage Stadskantoor en de parkeerplaats Park-Bee. De Molenstraat is open voor verkeer. Er vinden nog wel werkzaamheden plaats op delen van de Molenstraat wat verkeershinder kan veroorzaken.
 11. Zuiderval, kruising met RW 35 noordzijde, afgesloten voor al het verkeer van maandag 18 oktober 07.00 uur tot en met vrijdag 22 oktober 19.00 uur.
 12. Het Stroink fase 1, afgesloten van Holtwiklanden (bij de grote bocht) t/m Auskamplanden van 18 oktober t/m 5 november. Asfaltonderhoud.
 13. Spoorwegovergang Oldenzaalsestraat, afgesloten van vrijdag 19 november 23.00 uur tot maandag 22 november 6.00 uur. Spoorwerkzaamheden ProRail.
 14. Oostveenweg, ter hoogte van de Oosterbrug afgesloten van 5 juli t/m 3 december. Onderhoudswerkzaamheden.
 15. Zuid Esmarkerrondweg, gedeelte kruising Hofstedeweg t/m kruising Stenversweg afgesloten voor doorgaand verkeer van week 37 t/m 50. Fase 1 Hofstedeweg tot kruising Celsiusstraat afgesloten van week 37 t/m 43. In week 51, 1 en 2 is de weg tijdelijk open. Riool en bestratingwerkzaamheden.
 16. Kruispunt Hoge Boekelerweg-Klein Boekelerveldweg, afgesloten van 25 oktober t/m 5 november. Onderhoudswerkzaamheden.
 17. Spoorwegovergang Euregioweg, afgesloten van vrijdag 19 november 23.00 uur tot maandag 22 november 6.00 uur. Spoorwerkzaamheden ProRail.
 18. Penninkskottenweg, afgesloten van 13 september t/m 22 oktober. Onderhoud.

Kaart met actuele wegwerkzaamheden

Ga voor meer informatie naar www.enschede.nl/wegwerkzaamheden.