Actuele wegwerkzaamheden 23 juni 2021

23 juni 2021

De gemeente Enschede kent bijna 1700 straten en is volop in ontwikkeling. Er wordt daarom altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Check daarom uw route en voorkom extra overlast.

Werkzaamheden Boulevard 1945 en kruispunt Boulevard-Singel

Vanaf maandag 28 juni tot en met vrijdag 16 juli voert de gemeente onderhoudswerkzaamheden uit aan de Boulevard 1945 en het kruispunt met de Oliemolensingel-Hogelandsingel-Gronausestraat. De gemeente voert noodzakelijk asfaltonderhoud uit en maakt de fietspaden veiliger. Het asfalt van de Boulevard en het kruispunt met de Singel is aan onderhoud toe. Als wegbeheerder is de gemeente wettelijk verplicht dit onderhoud uit te voeren. Daarom zijn de Boulevard en het kruispunt tussen 28 juni en 16 juli op verschillende plekken afgesloten voor verkeer. Kijk voor meer informatie op www.enschede.nl/boulevard-singel  

Bekijk hier het actuele overzicht van alle wegwerkzaamheden.

 1. Drienerlolaan, afgesloten van 28 mei t/m 23 juli. Aanleg ovatonde. Verkeer met de bestemming UT en de GGD testlocatie wordt omgeleid.
 2. J.H.W. Robersstraat, van het Elferinkspad tot de Boterstraat afgesloten van 16 augustus t/m 1 oktober. Reconstructie.
 3. J.H.W. Robersstraat, het gedeelte vanaf de Zweringweg tot het Elferinkspad. Afgesloten van maandag 19 april tot vrijdag 16 juli. Reconstructie.
 4. Oogstplein (westzijde), van J.H.W. Robersstraat tot Sikkelstraat. Afgesloten van 17 mei t/m 16 juli. Herinrichting.
 5. Elferinksweg, het gedeelte vanaf de B.W. ter Kuilestraat tot en met de Poolmansweg, tot augustus 2021. Aanleg Stadsbeek
 6. Tweede Emmastraat, het gedeelte vanaf (en inclusief) de Poolmansweg tot aan de Pathmossingel van augustus tot en met december 2021 Aanleg Stadsbeek
 7. Haaksbergerstraat fase 3, het gedeelte tussen de nieuwe kruising Zuiderval t/m de Broekheurnerweg vanaf 31 mei t/m september 2021. Verkeer omgeleid via Zuiderval en Singels. De aanliggende bedrijven blijven bereikbaar. Bekijk hiervoor de omleidingsroute van De Kop.
 8. Dr. Coppesstraat, afgesloten van 3 mei t/m 23 juli 2021, voor doorgaand verkeer. Rioolwerkzaamheden.
 9. Zuiderspoorstraat, het gedeelte tussen het Getfertplein en de Delistraat t/m 18 juni. Vanaf de Delistraat tot en met de Wooldriksweg  ter hoogte van het Goudwisselkantoor, t/m 7 juli 2021. De Wooldriksweg blijft bereikbaar vanaf de Kuipersdijk.
 10. Haaksbergerstraat fase 2, de busbaan tussen de Koningsstraat en de nieuwe kruising met de Zuiderval, t/m 7 juli 2021. Verkeer kan tussen de kruising Ripperdastraat en de Zuiderval stad in en uitrijden via de nieuwe bus- en rijbaan Haaksbergerstraat. Het is nog niet mogelijk om vanaf de Zuiderval linksaf te slaan de Haaksbergerstraat op richting de singel. Ook kunt u nog niet vanaf deze zijde van de Haaksbergerstraat het centrum inrijden. Hoofdingang MST tijdelijk niet bereikbaar vanaf Ripperdastraat. Bekijk hiervoor de omleidingsroute van De Kop.
 11. Hengelosestraat, het gedeelte vanaf de kruising Raiffeisenstraat tot de ingang van de parkeergarage van het Stadskantoor vanaf 31 mei t/m juli 2021. Verkeer omgeleid via Singels en Deurningerstraat. De Molenstraat is open voor verkeer. Er vinden nog wel werkzaamheden plaats op delen van de Molenstraat wat verkeershinder kan veroorzaken.
 12. Windburgstraat, afgesloten voor doorgaand verkeer op 23 en 30 juni. Werkzaamheden met een kraan.
 13. Potsweg, afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Oldenzaalsestraat en de Voortsweg van 12 t/m 23 juli. Asfaltonderhoud
 14. Boulevard 1945, zuidelijke rijbaan vanaf het kruispunt met de Singels tot aan de Oldenzaalsestraat afgesloten voor doorgaand verkeer van 28 juni t/m 2 juli. Asfaltonderhoud.
 15. Kruispunt Boulevard 1945-Oliemolensingel-Hogelandsingel-Gornausestraat, afgesloten tot aan de C.F. Klaarstraat, Marthalaan, Lorentzlaan en Heutinkstraat van 5 t/m 16 juli. Zuidelijke rijbaan Boulevard open voor verkeer. Asfaltonderhoud.
 16. Oostveenweg, ter hoogte van de Oosterbrug afgesloten van 5 juli t/m 6 augustus. Onderhoudswerkzaamheden.
 17. Hoge Boekelerweg, afgesloten voor doorgaand verkeer tussen het kruispunt Klein Boekelerveldweg en de kruising Lonnker Markeweg van 7 juni t/m 16 juli. Asfaltonderhoud.
 18. Gronausestraat, het gedeelte vanaf Dr. Stamstraat tot en met grens met Duitsland. Afgesloten voor doorgaand verkeer van 21 juni tot en met 16 juli. Nieuwe inrichting.

Kaart met actuele wegwerkzaamheden

Ga voor meer informatie naar www.enschede.nl/wegwerkzaamheden.