Actuele wegwerkzaamheden 29 september 2021

werkzaamheden aan de haaksbergerstraat ter hoogte van het janninkscomplex
29 september 2021

De gemeente Enschede kent bijna 1700 straten en is volop in ontwikkeling. Er wordt daarom altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Check daarom uw route en voorkom extra overlast.

Werkzaamheden Hengelosestraat-Molenstraat

Sinds 16 september is het eerste deel van de Hengelosestraat weer open voor bestemmingsverkeer. Nu wordt er gewerkt vanaf de ingang van de parkeergarage onder het Stadskantoor tot de kruising met de Deurningerstraat. Het stadskantoor is met de auto tijdelijk vanaf de Raiffeisenstraat bereikbaar. Vanaf 11 oktober is de kruising voor het Stadskantoor afgesloten en wordt het Stationsplein weer tijdelijk bereikbaar gemaakt vanaf de Piet Heinstraat.

Verkeershinder Münsterland Giro

Op zondagochtend 3 oktober start de Münsterland Giro op de Oude Markt in Enschede. De wielrenners fietsen via de Lipperkerkstraat, Noord Esmarkerrondweg en de Hogeboekelerweg richting Losser naar Münster. Tijdens de wielerwedstrijd tussen 11.00 en 12.00 uur is een aantal straten daarom tijdelijk afgesloten voor verkeer. Ga voor meer informatie naar www.dietollewoche.eu.

Bekijk hier het overzicht van alle wegwerkzaamheden in Enschede.

 1. Haaksbergerstraat, het gedeelte tussen de A35 en de gemeentegrens met Haaksbergen van 30 augustus tot eind november afgesloten voor doorgaand verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de nieuwe N18. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk. Herinrichtingswerkzaamheden.
 2. Boekelosestraat, het gedeelte tussen de Usseleresweg en de Haaksbergerstraat, van maandag 13 september t/m 21 oktober 2021. Herinrichting.
 3. Herinrichting Harberinksweg. Tussen Usseleresweg en Usselerrondweg van 20 sept tot ca. 20 nov. 2021
 4. J.H.W. Robersstraat, van het Elferinkspad tot de Boterstraat afgesloten van 16 augustus t/m 8 oktober. Reconstructie.
 5. Boterstraat, van J.H.W. Robersstraat tot Elferinksweg, afgesloten van maandag 13 september t/m vrijdag 29 oktober 2021.
 6. Oogstplein parkeerterrein / plein voor supermarkt Dirk van den Broek, zuidelijke helft van het parkeerterrein afgesloten van 30 augustus t/m 8 oktober, Reconstructie.
 7. Tweede Emmastraat, het gedeelte vanaf (en inclusief) de Poolmansweg tot aan de Pathmossingel van augustus tot en met december 2021 Aanleg Stadsbeek
 8. Pathmossingel, zuidelijke rijbaan bij kruising met 2e Emmastraat afgesloten ivm rioolwerkzaamheden van vrijdag 1 oktober 10.00 uur t/m maandag 4 oktober 6.00 uur.
 9. Berghuizenbrink vanaf de Vlierstraat tot en met huisnummer 11, afgesloten vanaf 4 oktober tot 20 oktober, Reconstructie
 10. Haaksbergerstraat fase 3, het gedeelte tussen de nieuwe kruising Zuiderval t/m de Broekheurnerweg t/m 19 november 2021. Verkeer omgeleid via Zuiderval en Singels. De aanliggende bedrijven blijven bereikbaar. Bekijk hiervoor de omleidingsroute van De Kop.
 11. Lijsterstraat, kruising met de Dr. Coppesstraat. Afgesloten van 29 september t/m vrijdag 1 oktober 2021. Dr. Coppesstraat bereikbaar via de Spechtstraat.    Asfalteringswerkzaamheden.
 12. Dr. Van Damstraat, kruising met de Dr. Coppesstraat. Afgesloten van 29 september t/m vrijdag 1 oktober 2021. Dr. Coppesstraat bereikbaar via de Spechtstraat. Asfalteringswerkzaamheden.
 13. Dr. Coppesstraat, afgesloten van 3 mei t/m 1 oktober 2021, voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer is mogelijk. Rioolwerkzaamheden.
 14. Hengelosestraat, het gedeelte vanaf de kruising Deurningerstraat tot de ingang van de parkeergarage van het Stadskantoor vanaf 16 september t/m oktober 2021 afgesloten. Verkeer omgeleid via Singels en Deurningerstraat. Voor bestemmingsverkeer is de Hengelosestraat open vanaf de Raiffeissenstraat tot en met de ingang van de parkeergarage Stadskantoor en de parkeerplaats Park-Bee. De Molenstraat is open voor verkeer. Er vinden nog wel werkzaamheden plaats op delen van de Molenstraat wat verkeershinder kan veroorzaken.
 15. Zuiderval, kruispunt met Rijksweg 35. Hinder door reconstructie kruispunt. 6 september t/m 17 oktober 2021.                   
 16. Het Stroink fase 1, afgesloten van Holtwiklanden (bij de grote bocht) t/m Auskamplanden van 18 oktober t/m 5 november. Reconstructie.
 17. Kneedweg, afgesloten ter hoogte van huisnummer 26 op 29 september 2021. Saneren elektra aansluiting.
 18. Lage Bothofstraat, de aftakking bij het winkelcentrum ter hoogte van Willem van Dragtplein afgesloten van 4 t/m 8 oktober. Doorgaand verkeer blijft mogelijk. Aanleg drempel.
 19. Oostveenweg, ter hoogte van de Oosterbrug afgesloten van 5 juli t/m 3 december. Onderhoudswerkzaamheden.
 20. Galvanistraat, ter hoogte van huisnummer 10 afgesloten op 22, 23, 24 en 29 september, 6 en 13 oktober. Bouw woningen.
 21. Zuid Esmarkerrondweg, gedeelte kruising Hofstedeweg t/m kruising Stenversweg afgesloten voor doorgaand verkeer van week 37 t/m 50. Fase 1 Hofstedeweg tot kruising Celsiusstraat afgesloten van week 37 t/m 43. In week 51, 1 en 2 is de weg tijdelijk open. Riool en bestratingwerkzaamheden.
 22. Penninkskottenweg, afgesloten van 13 september t/m 22 oktober. Onderhoud.

Kaart met actuele wegwerkzaamheden

Ga voor meer informatie naar www.enschede.nl/wegwerkzaamheden.