Actuele wegwerkzaamheden 4 mei

luchtfoto van de werkzaamheden aan de molenstraat
04 mei 2021

De gemeente Enschede kent bijna 1700 straten en is volop in ontwikkeling. Er wordt daarom altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Check daarom uw route en voorkom extra overlast.

Werkzaamheden Oogstplein en omgeving

De J.H.W. Robersstraat, Boterstraat, Sikkelstraat en Oogstplein zijn toe aan vernieuwing. Door de jaren heen is met name het Oogstplein erg versteend en heeft het een parkeerfunctie gekregen. De oude rioleringen en wegen zijn daar alleen niet op ingericht. Dit veroorzaakt de nodige wateroverlast bij hevige regen, juist droogte bij extreme hitte, rijsporen in het wegdek en slijtageplekken.

Het project Oogstplein pakt deze problemen aan en zorgt voor een nieuwe en moderne uitstraling. Tegelijkertijd wordt de omgeving aangepast aan het toekomstige klimaat door bijvoorbeeld meer bomen en groen. Door deze aanpassingen zal het wateroverlast afnemen en vermindert het extreme hittegevoel en droogte tijdens warme zomermaanden. Lees hier meer informatie over de werkzaamheden aan het Oogstplein en omgeving.

Bekijk hier het actuele overzicht van alle wegwerkzaamheden.

 1. J.H.W. Robersstraat, het gedeelte vanaf de Zweringweg tot het Elferinkspad. Afgesloten van maandag 19 april tot vrijdag 4 juni. Reconstructie.
 2. Oogstplein (westzijde). Van J.H.W. Robersstraat tot Sikkelstraat. Afgesloten van 10 mei t/m 2 juli. Herinrichting.
 3. Elferinksweg, het gedeelte vanaf de B.W. ter Kuilestraat tot aan de Poolmansweg, tot augustus 2021. Aanleg Stadsbeek
 4. Tweede Emmastraat, het gedeelte vanaf de Poolmansweg tot aan de Pathmossingel van augustus tot en met december 2021 Aanleg Stadsbeek
 5. Mozartlaan, ter hoogte van de Bachlaan en de Pierenkampweg. Afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer van 19 april tot en met 7 mei. Werkzaamheden aan waterleiding.
 6. Kruising Lijsterstraat/Dr. Coppesstraat, afgesloten van 3 t/m 28 mei 2021. Rioolwerkzaamheden.
 7. Dr. Coppesstraat, afgesloten van 3 mei t/m 23 juli 2021, voor doorgaand verkeer. Rioolwerkzaamheden.
 8. Zuiderspoorstraat, het gedeelte tussen het Getfertplein en de Wooldriksweg tot en met de bocht ter hoogte van het Goudwisselkantoor, t/m eind mei 2021. De Wooldriksweg blijft bereikbaar vanaf de Kuipersdijk.
 9. Haaksbergerstraat fase 2, de busbaan tussen de Koningsstraat en de nieuwe kruising met de Zuiderval, t/m mei 2021. Verkeer kan tussen de kruising Ripperdastraat en de Zuiderval stad in en uitrijden via de nieuwe bus- en rijbaan Haaksbergerstraat. Het is nog niet mogelijk om vanaf de Zuiderval linksaf te slaan de Haksbergerstraat op richting de singel. Ook kunt u nog niet vanaf deze zijde van de Haaksbergerstraat het centrum inrijden. Hoofdingang MST tijdelijk niet bereikbaar vanaf Ripperdastraat. Bekijk hiervoor de omleidingsroute van De Kop.
 10. Fazantstraat vanaf de Koolmeesstraat tot en met de Pluvierstraat afgesloten i.v.m. herinrichting 3 t/m 20 mei.
 11. Fietspaden tussen de Zuiderval en de Kuipersdijk, afgesloten tot en met 28 mei 2021. Nieuwe inrichting.
 12. Molenstraat, het gedeelte vanaf kruising Korte Hengelosestraat tot en met de Nieuwe Schoolweg t/m mei 2021. Verkeer omgeleid via Singels en Oldenzaalsestraat. Stationsplein bereikbaar vanaf Korte Hengelosestraat via Hengelosestraat en Deurningerstraat. Nieuwe Schoolweg bereikbaar vanaf Oldenzaalsestraat, via Doctor Benthemstraat en Van Alphenstraat. Wenninkgaarde bereikbaar vanaf Van Lochemstraat.
 13. IJzerhaarweg, het gedeelte tussen de Elzenkampweg en de Lossersestraat. Afgesloten van 28 april tot en met 12 mei. Onderhoud.
 14. Gronausestraat, het gedeelte tussen de Veldstraat en de Schoolstraat. Afgesloten voor doorgaand verkeer van 28 april tot en met 5 mei. Nieuwe inrichting.
 15. Gronausestraat, het gedeelte tussen de Schoolstraat en huisnummer 1136. Afgesloten voor doorgaand verkeer van 6 mei tot en met 17 mei. Nieuwe inrichting.
 16. Gronausestraat, het gedeelte tussen huisnummer 1136 tot voorbij de kruising Kerkstraat - Tolstraat. Afgesloten voor doorgaand verkeer van 18 mei tot en met 3 juni. Nieuwe inrichting.

Niet op de kaart:

 • Schukkinkweg, het gedeelte tussen de Oostweg en de Grevengoorweg. Afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer van 1 maart t/m 14 mei. Aanleg elektriciteitskabel.
 • Soendastraat, ter hoogte van nummer 21. Afgesloten voor doorgaand verkeer op 10 mei tussen 09:00 – 13:00 uur. Filmopnames.
 • Ans van den Berglaan, plaatsen kraan op de weg, afgesloten op 6 mei 2021, van 8.00 – 12.00 uur.
 • Markslaghoek, plaatsen kraan op de weg, afgesloten op 6 mei 2021, van 12.00 – 16.00 uur.
 • Roessinghbleekweg, plaatsen kraan op de weg, afgesloten op 8 mei 2021, van 7.15 – 12.30 uur.

Kaart met actuele wegwerkzaamheden

Ga voor meer informatie naar www.enschede.nl/wegwerkzaamheden