Actuele wegwerkzaamheden 7 april

07 april 2021

De gemeente Enschede kent bijna 1700 straten en is volop in ontwikkeling. Er wordt daarom altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Check daarom uw route en voorkom extra overlast.

Werkzaamheden Hoge Bothofstraat

In het najaar van 2020 heeft de gemeente de Hoge Bothofstraat opnieuw ingericht. De weg is onder andere versmald, waardoor er meer ruimte is gecreëerd voor groen. Van 12 tot en met 16 april legt de gemeente de laatste hand aan de Hoge Bothofstraat. Er worden lijnen en rode coating op het wegdek aangebracht voor de fietsstroken. Om fietsers meer ruimte te geven bij de aansluiting met de Oliemolensingel, wordt hier ongeveer 30 meter vrijliggend fietspad aangelegd. Op deze manier komen fietsers niet meer vast te zitten tussen automobilisten die wachten om op de Singel te komen.

Bekijk hier het actuele overzicht van alle wegwerkzaamheden:

 1. Zwartevennenweg, tussen de Windmolenweg en de Grote Esweg. Boorwerkzaamheden, Parkeerplaats blijft bereikbaar. 1 maart tot medio mei 2021.
 2. J.H.W. Robersstraat, het gedeelte vanaf de Zweringweg tot het Elferinkspad. Afgesloten van maandag 19 april tot vrijdag 11 juni. Reconstructie.
 3. Elferinksweg, het gedeelte vanaf de B.W. ter Kuilestraat tot aan de Volksparksingel/Pathmossingel, tot augustus 2021. Aanleg Stadsbeek
 4. Mozartlaan, ter hoogte van de Bachlaan en de Pierenkampweg. Afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer van 19 april tot en met 7 mei. Werkzaamheden aan waterleiding.
 5. Kruising de Braakweg-Zuidkampweg-Vargershuizenweg is afgesloten van 8 aprl tot en met 15 april. Werkzaamheden aan middengeleiders
 6. Emmastraat, afgesloten ter hoogte van de oude loopbrug van het MST, van 13 tot en met 15 april. Sloop loopbrug.
 7. Zuiderspoorstraat, het gedeelte tussen het Getfertplein en de Wooldriksweg tot en met de bocht ter hoogte van het Goudwisselkantoor, t/m eind mei 2021. De Wooldriksweg blijft bereikbaar vanaf de Kuipersdijk.
 8. Haaksbergerstraat fase 2, de busbaan tussen de Koningsstraat en de nieuwe kruising met de Zuiderval, t/m mei 2021. Verkeer kan tussen de kruising Ripperdastraat en de Zuiderval stad in- en uitrijden via de nieuwe bus- en rijbaan Haaksbergerstraat. Het is nog niet mogelijk om vanaf de Zuiderval linksaf te slaan de Haksbergerstraat op richting de singel. Ook kunt u nog niet vanaf deze zijde van de Haaksbergerstraat het centrum inrijden. Bekijk hiervoor de omleidingsroute van De Kop.
 9. Reeds afgerond
 10. Fazantstraat, vanaf de Van Damstraat tot aan de Huslmaatstraat, afgesloten i.v.m. riool- en bestratingswerkzaamheden, vanaf 22 februari tot 23 april
 11. Fietspaden tussen de Zuiderval en de Kuipersdijk, afgesloten tot en met 28 mei 2021. Nieuwe inrichting.
 12. Fietspad Hazelaarstraat, vanaf de Vlierstraat. Afgesloten van 24 maart t/m 16 april. Aanleg elektriciteitskabel.
 13. Molenstraat, het gedeelte vanaf kruising Korte Hengelosestraat tot en met de Nieuwe Schoolweg t/m april 2021. Verkeer omgeleid via Singels en Oldenzaalsestraat. Stationsplein bereikbaar vanaf Korte Hengelosestraat via Hengelosestraat en Deurningerstraat. Nieuwe Schoolweg bereikbaar vanaf Oldenzaalsestraat, via Doctor Benthemstraat en Van Alphenstraat. Wenninkgaarde bereikbaar vanaf Van Lochemstraat.
 14. Overmaatweg, afgesloten van 26 maart t/m 9 april, met uitzondering van bestemmingsverkeer. Asfalteringswerkzaamheden
 15. Hegeboerweg, afgesloten van 26 maart t/m 9 april, met uizondering van bestemmingsverkeer. Asfalteringswerkzaamheden
 16. Hoge Bothofstraat, afgesloten van 12 tot en met 16 april. Aanbrengen belijning en coating fietsstroken.
 17. Reeds afgerond
 18. Schukkinkweg, het gedeelte tussen de Oostweg en de Grevengoorweg. Afgelsoten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer van 1 maart t/m 9 april. Aanleg elektriciteitskabel.
 19. Gronausestraat, het gedeelte tussen de Nieuw Frieslandstraat en de grens met Duitsland. Afgesloten voor doorgaand verkeer en gefaseerd afgesloten voor betemmingsverkeer van 6 april tot en met 26 juli. Nieuwe inrichting.

Kaart met actuele wegwerkzaamheden

Ga voor meer informatie naar www.enschede.nl/wegwerkzaamheden.