Actuele wegwerkzaamheden 7 juli 2021

07 juli 2021

De gemeente Enschede kent bijna 1700 straten en is volop in ontwikkeling. Er wordt daarom altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Check daarom uw route en voorkom extra overlast.

Werkzaamheden De Kop

De nieuwe Haaksbergerstraat tussen de Zuiderval en Koningstraat is vanaf woensdag 7 juni weer geheel open voor verkeer. Beide rijbanen en de ovatonde voor het MST zijn daarmee in gebruik genomen. De inrichting van de straat is flink verbeterd. De busbaan is verplaatst naar het midden van de weg, twee mooie rijbanen maken de verbinding met het centrum en er is veel meer ruimte voor fietsers, voetgangers en groen.

De nieuwe fietsstraat in de Zuiderspoorstraat is ook klaar. Vanaf woensdag 7 juli kunnen fietsers en ander verkeer hier weer overheen. Naast de aanleg van de fietsstraat zijn ook de voetpaden en parkeerplaatsen vernieuwd en er komt meer groen in de straat. In de zomerperiode kunnen we helaas geen groen aanplanten, hiervoor moeten we wachten op het najaar. Er wordt nu nog gewerkt aan de aansluiting met de Delistraat.

Bekijk hier het overzicht van alle wegwerkzaamheden.

 1. Elferinkshoekweg, ter hoogte van de aansluiting Achterhofweg. Afgelsoten voor doorgaand verkeer van 5 t/m 30 juli. Werkzaamheden aan warmtenet.
 2. Drienerlolaan, afgesloten van 28 mei t/m 23 juli. Aanleg ovatonde. Verkeer met de bestemming UT en de GGD-testlocatie wordt omgeleid.
 3. J.H.W. Robersstraat, van het Elferinkspad tot de Boterstraat afgesloten van 16 augustus t/m 1 oktober. Reconstructie.
 4. J.H.W. Robersstraat, het gedeelte vanaf de Zweringweg tot het Elferinkspad. Afgesloten van maandag 19 april tot vrijdag 16 juli. Reconstructie.
 5. Oogstplein (westzijde), van J.H.W. Robersstraat tot Sikkelstraat. Afgesloten van 17 mei t/m 16 juli. Herinrichting.
 6. Elferinksweg, het gedeelte vanaf de B.W. ter Kuilestraat tot en met de Poolmansweg, tot augustus 2021. Aanleg Stadsbeek
 7. Tweede Emmastraat, het gedeelte vanaf (en inclusief) de Poolmansweg tot aan de Pathmossingel van augustus tot en met december 2021 Aanleg Stadsbeek
 8. Haaksbergerstraat fase 3, het gedeelte tussen de nieuwe kruising Zuiderval t/m de Broekheurnerweg vanaf 31 mei t/m september 2021. Verkeer omgeleid via Zuiderval en Singels. De aanliggende bedrijven blijven bereikbaar. Bekijk hiervoor de omleidingsroute van De Kop.
 9. Kruising Dr. Van Damstraat-Dr. Coppesstraat, afgesloten voor doorgaand verkeer van 12 juli t/m 23 juli. Rioleringswerkzaamheden
 10. Dr. Coppesstraat, afgesloten van 3 mei t/m 23 juli 2021, voor doorgaand verkeer. Rioolwerkzaamheden.
 11. Hengelosestraat, het gedeelte vanaf de kruising Raiffeisenstraat tot de ingang van de parkeergarage van het Stadskantoor vanaf 31 mei t/m juli 2021. Verkeer omgeleid via Singels en Deurningerstraat. De Molenstraat is open voor verkeer. Er vinden nog wel werkzaamheden plaats op delen van de Molenstraat wat verkeershinder kan veroorzaken.
 12. Voortsweg, het gedeelte tussen de Bosuilstraat en de Roomweg ter hoogte van huisnummer 118. Afgesloten voor doorgaand verkeer van 5 t/m 16 juli. Aanleg warmtenet.
 13. Potsweg, afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Oldenzaalsestraat en de Voortsweg van 12 t/m 23 juli. Asfaltonderhoud
 14. Kneedweg, ter hoogte van huisnummer 24. Afgesloten voor doorgaand verkeer op 7 juli. Werk aan elektranetwerk.
 15. Kruispunt Boulevard 1945-Oliemolensingel-Hogelandsingel-Gornausestraat, afgesloten tot aan de C.F. Klaarstraat, Marthalaan, Lorentzlaan en Heutinkstraat van 5 t/m 16 juli. Zuidelijke rijbaan Boulevard open voor verkeer. Asfaltonderhoud.
 16. Oostveenweg, ter hoogte van de Oosterbrug afgesloten van 5 juli t/m 6 augustus. Onderhoudswerkzaamheden.
 17. Hoge Boekelerweg, afgesloten voor doorgaand verkeer tussen het kruispunt Klein Boekelerveldweg en de kruising Lonnker Markeweg van 7 juni t/m 16 juli. Asfaltonderhoud.
 18. Gronausestraat, het gedeelte vanaf Dr Stamstraat tot en met grens met Duitsland. Afgesloten voor doorgaand verkeer van 21 juni tot en met 16 juli. Nieuwe inrichting.

Kaart met actuele wegwerkzaamheden

Ga voor meer informatie naar www.enschede.nl/wegwerkzaamheden.