Actuele wegwerkzaamheden 9 juni

09 juni 2021

De gemeente Enschede kent bijna 1700 straten en is volop in ontwikkeling. Er wordt daarom altijd wel ergens aan de weg gewerkt. Check daarom uw route en voorkom extra overlast.

Weekendafsluitingen ProRail

De spoorwegovergangen aan de Euregioweg en Oldenzaalsestraat zijn tussen vrijdag 11 juni 23.00 uur en maandag 14 juni 06.00 uur afgesloten voor verkeer. ProRail voert er noodzakelijke werkzaamheden uit aan het spoor.

Werkzaamheden Gronausestraat

De gemeente voert herinrichtingswerkzaamheden uit aan de Gronausestraat. Verkeer van en naar Duitsland wordt omgeleid via Glane en de N35. Houd daarom bij een bezoek aan Duitsland rekening met extra reistijd.

Bekijk hier het actuele overzicht van alle wegwerkzaamheden.

 1. Drienerlolaan, afgesloten van 28 mei t/m 23 juli. Aanleg ovatonde. Verkeer met de bestemming UT en de GGD-testlocatie wordt omgeleid.
 2. J.H.W. Robersstraat, van het Elferinkspad tot de Boterstraat afgesloten van 16 augustus t/m 1 oktober. Reconstructie.
 3. J.H.W. Robersstraat, het gedeelte vanaf de Zweringweg tot het Elferinkspad. Afgesloten van maandag 19 april tot vrijdag 16 juli. Reconstructie.
 4. Oogstplein (westzijde), van J.H.W. Robersstraat tot Sikkelstraat. Afgesloten van 17 mei t/m 16 juli. Herinrichting.
 5. Elferinksweg, het gedeelte vanaf de B.W. ter Kuilestraat tot en met de Poolmansweg, tot augustus 2021. Aanleg Stadsbeek
 6. Tweede Emmastraat, het gedeelte vanaf (en inclusief) de Poolmansweg tot aan de Pathmossingel van augustus tot en met december 2021 Aanleg Stadsbeek
 7. Haaksbergerstraat fase 3, het gedeelte tussen de nieuwe kruising Zuiderval t/m de Broekheurnerweg vanaf 31 mei t/m september 2021. Verkeer omgeleid via Zuiderval en Singels. De aanliggende bedrijven blijven bereikbaar. Bekijk hiervoor de omleidingsroute van De Kop.
 8. Dr. Coppesstraat, afgesloten van 3 mei t/m 23 juli 2021, voor doorgaand verkeer. Rioolwerkzaamheden.
 9. Zuiderspoorstraat, het gedeelte tussen het Getfertplein en de Wooldriksweg tot en met de bocht ter hoogte van het Goudwisselkantoor, t/m 18 juni 2021. De Wooldriksweg blijft bereikbaar vanaf de Kuipersdijk.
 10. Haaksbergerstraat fase 2, de busbaan tussen de Koningsstraat en de nieuwe kruising met de Zuiderval, t/m 18 juni 2021. Verkeer kan tussen de kruising Ripperdastraat en de Zuiderval stad in en uitrijden via de nieuwe bus- en rijbaan Haaksbergerstraat. Het is nog niet mogelijk om vanaf de Zuiderval linksaf te slaan de Haaksbergerstraat op richting de singel. Ook kunt u nog niet vanaf deze zijde van de Haaksbergerstraat het centrum inrijden. Hoofdingang MST tijdelijk niet bereikbaar vanaf Ripperdastraat. Bekijk hiervoor de omleidingsroute van De Kop.
 11. Hengelosestraat, het gedeelte vanaf de kruising Raiffeisenstraat tot de ingang van de parkeergarage van het Stadskantoor vanaf 31 mei t/m juli 2021. Verkeer omgeleid via Singels en Deurningerstraat. De Molenstraat is open voor verkeer. Er vinden nog wel werkzaamheden plaats op delen van de Molenstraat wat verkeershinder kan veroorzaken.
 12. Oldenzaalsestraat, afgesloten ter hoogte van de spoorweg bij de Oosterstraat-Molenstraat tussen vrijdag 11 juni 23.00 uur en maandag 14 juni 06.00 uur. Spoorwerkzaamheden ProRail.
 13. Potsweg, afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Oldenzaalsestraat en de Voortsweg van 12 t/m 23 juli. Asfaltonderhoud
 14. Madoerastraat, afgesloten voor doorgaand verkeer ter hoogte van huisnummer 25 van 15 t/m 17 juni. Aanleg verkeersdrempel.
 15. Euregioweg, afgesloten ter hoogte van de spoorweg bij de Oosterstraat tussen vrijdag 11 juni 23.00 uur en maandag 14 juni 06.00 uur. Spoorwerkzaamheden ProRail
 16. Hoge Boekelerweg, afgesloten voor doorgaand verkeer tussen het kruispunt Klein Boekelerveldweg en de kruising Lonnker Markeweg van 7 juni t/m 16 juli. Asfaltonderhoud.
 17. Gronausestraat, het gedeelte tussen de Kerkstraat en Dr Stamstraat . Afgesloten voor doorgaand verkeer van 5 juni tot en met 19 juni. Nieuwe inrichting.
 18. Gronausestraat, het gedeelte vanaf Dr Stamstraat tot en met aansluiting Spoorbaanstraat. Afgesloten voor doorgaand verkeer van 21 juni tot en met 26 juni. Nieuwe inrichting.

Kaart met actuele wegwerkzaamheden

Ga voor meer informatie naar www.enschede.nl/wegwerkzaamheden.