Aftrap Voetbalfestival Enschede: 300 dagen voor het EK Vrouwenvoetbal

08 september 2016

Op 19 september is het precies 300 dagen voordat het EK Vrouwenvoetbal in Nederland begint. Dit wordt groots gevierd in Enschede tijdens de Nationale Sportweek op 19 september.

De KNVB organiseert het Voetbalfestival in samenwerking met de gemeente Enschede, Sportaal Enschede, FC Twente en een aantal voetbalverenigingen uit Enschede. Het doel van deze dag is om meer meiden kennis te laten maken met het voetbal in Enschede en om bestuursleden, trainers en coaches te laten zien welke kansen het vrouwenvoetbal voor hen biedt.

Programma

Tijdens het Voetbalfestival wordt er op het sportpark van EMOS een meidenvoetbaltoernooi gespeeld. Hier kunnen zowel voetballende meiden als niet-voetballende meiden in de leeftijd 10 tot en met 13 jaar aan meedoen. Ook de moeders worden niet vergeten: voor hen wordt er een speciale moedertraining verzorgd. Het Voetbalfestival opent haar deuren om 15.30 uur en om 16.00 uur wordt het toernooi officieel geopend door wethouder Jurgen van Houdt. Om 17.45 uur wordt het middagprogramma afgesloten en gaan alle deelneemsters naar huis met een leuke goodiebag en twee kaartjes voor een Eredivisiewedstrijd van FC Twente Vrouwen. Voor meiden vanaf 16 wordt er daarna nog een speciale Girls Only Spelregelavond georganiseerd. Dit is een interactieve avond waarbij vrouwelijke KNVB scheidsrechters aan de hand van videobeelden in gesprek gaan over spelregels om meiden op deze manier meer plezier op het veld te laten beleven.  

De Grolsch Veste vormt in de avond het decor voor verschillende workshops over vrouwenvoetbal. Om 19.00 uur wordt het avondprogramma geopend, waarin er vooruitgeblikt wordt op het EK Vrouwenvoetbal. Vervolgens worden de workshops ‘Samenwerken’ en ‘Trainen’ georganiseerd, waarbij diverse verenigingen uit Enschede en omgeving met elkaar in gesprek gaan over alle mogelijkheden met betrekking tot meiden- en vrouwenvoetbal.

EK Vrouwenvoetbal 2017 in Nederland

Het EK vrouwenvoetbal is in 2017 in Nederland. Enschede is één van de speelsteden en hier wordt meteen ook de finale gespeeld. Aan het EK doen zestien landen mee en Nederland is als gastland uiteraard van de partij. Voorafgaand aan het EK worden er in Enschede twee Voetbalfestivals georganiseerd, waarvan 19 september de aftrap vormt. Dit gebeurt in samenwerking met Gemeente Enschede, Sportaal Enschede en verschillende voetbalverenigingen uit Enschede. Voor dit Voetbalfestival zijn dit voetbalverenigingen Emos, LSV, Achilles en Sparta Enschede.

Meer informative over de Voetbalfestivals en het EK Vrouwenvoetbal 2017 is te vinden op www.weuro2017.nl of volg het laatste nieuws via Twitter (@WomensEuro2017).