Afvalinzameling sinds 15 februari weer opgestart

12 februari 2021

Door het extreme winter was er afgelopen week geen afvalinzameling. Dit is deze week weer opgestart volgens de afvalkalender. 

De inzameling van verpakkingen- en restafval is sinds maandag 15 februari weer opgestart volgens de afvalkalender. In de week van 15 t/m 19 februari komt Twente Milieu gewoon op de geplande dag uw verpakkingen- of restafvalcontainer aan huis legen. 

Inhaaldagen 

Uw verpakkingen- of restafvalcontainer die deze week (8-12 februari) geleegd zou worden, wordt ook in de week van 15 t/m 19 februari geleegd. Zet uw container op dezelfde dag als u gewend bent aan de straat. Vanaf zaterdag 13 februari zijn deze inhaaldagen ook zichtbaar op de afvalkalender op de website en in de app van Twente Milieu.

Geen inzameling van gft-afval en papier 

Gft- en papiercontainers die afgelopen week (8-12 februari) en aankomende week (15-19 februari) geleegd (zouden) worden, worden niet  geleegd. Kijk voor de eerstvolgende inzamelronde op uw afvalkalender. Deze keus is gemaakt om voldoende medewerkers en voertuigen vrij te hebben voor de inzameling van rest- en verpakkingenafval. Het aanbod van gft-afval is in de winter vaak minder en zal nu vaak vastgevroren zitten in de container. Als u niet de mogelijkheid heeft om uw papier zo lang thuis te bewaren, breng het dan naar een verzamelcontainer in uw buurt of naar het Afvalbrengpunt/Milieupark. Met het oud papier steunt u verenigingen en scholen.  

Grof afval/omruilen containers

U kunt hiervoor weer een afspraak inpannen via de klantenservice van Twente Millieu. 

Meer informatie

Kijk op de website twentemilieu.nl/winterweer. U kunt ook bellen met de klantenservice van Twentemilieu: telefonisch bereiken op werkdagen van 08.00 - 17:00 uur, via het telefoonnummer 0900 - 85 20 111 of via dit contactformulier.