Archeologische lezingen N18

04 januari 2018

Archeologen hebben de afgelopen maanden in het gebied van de nieuwe N18 gegraven naar het verleden.

Over de gevonden sporen en vondsten organiseert Rijkswaterstaat in januari 2018 2 gratis lezingen: 1 in Haaksbergen en 1 in Groenlo.

De lezingen worden gegeven door Jeroen Flamman, de archeoloog die het onderzoek leidde. Op 10 locaties tussen Groenlo en Enschede deed hij met zijn team onderzoek. Hij vond interessante sporen van vroegere bewoning en voorwerpen als sieraden, werktuigen en fragmenten van een maliënkolder. In zijn lezing werpt de archeoloog een blik op de vroegere bewoners van het gebied en het leven dat zij leidden. Verder laat hij een aantal van de vondsten zien.

Data

De gratis lezingen zijn op:

  • 10 januari 2018 in ’t Hagen aan de Scholtenhagenweg 36 in Haaksbergen, van 19.00 – 21.30 uur.
  • 15 januari 2018 in de Oude Calixtus aan de Mattelierstraat 5 in Groenlo, van 19.00 – 21.30 uur.

De lezingen zelf starten om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich tot 20 december 2017 opgeven via N18@rws.nl.

De Nieuwe Twenteroute

De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg vergroot de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting in het voorjaar van 2018 klaar.

Meer informatie

Vragen over de werkzaamheden? Kijk dan op de gratis app van Noaber18. Deze kun je downloaden via de appstores. Je kunt ook bellen met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Of kijken op www.bereikbaargelderland.nl. Meer informatie over de Nieuwe Twenteroute vind je op www.rijkswaterstaat.nl/nieuwetwenteroute en op Facebook en Instagram.