Bezoek uit de VS en China

27 september 2017

Deze week staat Enschede al in het teken van grensoverschrijdend samenwerken door alle activiteiten vanuit Die Tolle Woche. Maar er is meer internationaal nieuws. Gisteren bracht een delegatie van het ziekenhuis in Shengyang (China) een bezoek aan het MST. En deze week zijn ook collega’s van onze Amerikaanse zusterstad Palo Alto te gast in onze stad.

Palo Alto

De Amerikaanse delegatie uit Palo Alto bestaat uit Mayor Greg Scharff, Vice Mayor Liz Kniss en City Manager Jim Keene. Zij waren voor het laatst in 2013 op bezoek in Enschede. Het bezoek is enerzijds een vervolg op de Smart City Conferentie van afgelopen juli, waarbij gekeken werd naar slimme oplossingen voor de uitdagingen van beide steden, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit. Tegelijkertijd is het bezoek ook een mooie gelegenheid voor het bestendigen van de relatie tussen Universiteit Twente en Stanford University, één van de topuniversiteiten in de wereld en gevestigd in de stad Palo Alto. Hiervoor stond op dinsdagmiddag een lunch gepland op de Universiteit Twente.

Ook zijn de Amerikaanse collega’s geïnteresseerd in hoe Enschede innovatie en mobiliteit aanpakt. Daarvoor bezochten ze Technology Base Twente en gingen ze op een fietstour door de stad.