“Boomdeeldag” voor inwoners buitengebied Enschede

Uitgiftedag Iedereen een Boom
15 juni 2022

De “Boomdeeldagen” zijn begonnen! Dat betekent dat inwoners in het buitengebied van onze gemeente tot 30 juli bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.

Samen met de provincie Overijssel en Landschap Overijssel delen we de komende winter bomen en bosplantsoenplanten uit aan inwoners tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest wordt door de provincie en de gemeente betaald.

De actie geldt voor iedereen die in het buitengebied van onze gemeente woont en plek heeft voor bomen en/of een bosplantsoen.

Vanaf woensdag 15 juni tot zaterdag 30 juli is het mogelijk online plantmateriaal aan te vragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij de eigenaar voor maximaal 1.000 euro aan plantmateriaal mag bestellen en 75% van dat bedrag door de provincie en gemeente wordt betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro.

Het plantmateriaal kan door inwoners zelfde  komende winter tijdens een Boomdeeldag worden opgehaald. In de gemeente Enschede wordt de Boomdeeldag gehouden op 19 november. Stawel, stichting voor Duurzame Plattelandsontwikkeling Enschede, helpt bij de uitvoering van deze actie.

De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied. Behalve de gemeente Enschede doen ook mee de gemeenten Almelo, Borne, Wierden, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Hardenberg, Hellendoorn, Enschede, Olst-Wijhe, Raalte, Deventer en de gemeenten in Noordoost-Twente.

Meer informatie over deze actie en de mogelijkheid om bomen en/of bosplantsoen aan te vragen vind je op de website van Landschap Overijssel.

1,1 miljoen bomen

Deze Iedereen een Boom-actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Meer informatie en andere subsidiemogelijkheden vind  je op Iedereen een Boom.