Burgemeester sluit opnieuw drugspand in Glanerbrug

10 juni 2016

Op last van burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede is in het kader van de aanpak van de drugsproblematiek in Glanerbrug opnieuw een woning gesloten in verband met een overtreding van de Opiumwet.

Het gaat om een woning aan de Cornelis Houtmanstraat in Glanerbrug. Vanuit de woning werd gehandeld in harddrugs. De politie heeft de afgelopen periode meerdere meldingen van overlast uit de buurt ontvangen die veroorzaakt werd door bezoekers van de woning. Onlangs trof de politie tijdens een actie een handelshoeveelheid harddrugs aan in de woning. Vanwege deze overtreding van de Opiumwet heeft de burgemeester besloten dat de woning gedurende 6 maanden gesloten dient te blijven. Eerder heeft de burgemeester in het kader van de aanpak van drugsoverlast in Glanerbrug al twee woningen voor de duur van 6 maanden gesloten.

De gemeente en politie zijn en blijven de komende tijd volop inzetten op het terugdringen van de overlast die de drugsproblematiek in Glanerbrug veroorzaakt. Het doorgeven van meldingen/signalen door burgers is hierbij van groot belang. Deze samenwerking helpt de gemeente en politie om passende maatregelen te kunnen treffen en de overlast terug te dringen en de criminaliteit aan te pakken.