Burgemeesters Enschede en Münster wisselden twee dagen van plek

31 maart 2017

Op maandag 3 april en dinsdag 4 april werden zowel Münster als Enschede tijdelijk door een andere burgemeester geleid. Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede nam de taken en verantwoordelijkheden waar van zijn collega Markus Lewe in Munster. De heer Lewe stond twee dagen aan het roer staan van de gemeente Enschede.

Enschede, de meest Duitse stad van Nederland

De verstandhouding tussen Münster en Enschede was altijd al goed maar deze wordt aanstaande maandag en dinsdag weer een stukje verder geïntensiveerd. Door twee dagen van plek te wisselen leren de twee burgemeesters de mores van elkaars gemeenten beter kennen. Door in de praktijk van elkaar te leren wordt samenwerking bevorderd en ontstaat er meer begrip voor elkaar. Dit initiatief zal in de toekomst navolging krijgen door uitwisseling van gemeenteambtenaren.

Duitslandagenda

Onder de titel “Über sieben Brücken musst du gehen” ontwikkelt Enschede de zogenoemde Duitslandagenda. Met deze agenda geeft Enschede de samenwerking vorm op verschillende onderdelen zoals bijvoorbeeld mobiliteit, arbeidsmarkt, toerisme en onderwijs. “De cirkel moet rond,” aldus burgemeester Onno van Veldhuizen. “We liggen niet ieder aan de grens van ons land, maar samen liggen we middenin Europa.”

Duitslandweek

In de week van 23 tot 29 september 2017 wordt in Enschede voor de tweede keer de zogenoemde Duitslandweek georganiseerd. Voor bedrijfsleven, professionals maar ook voor inwoners en natuurlijk Duitse bezoekers worden verschillende activiteiten georganiseerd. Deze Duitslandweek zal jaarlijks georganiseerd worden.